3 september 200600:00

Door Joep Meijsen

Ramoul terug bij Eaters

Jeugdinternational Akim Ramoul keert terug bij Eaters Geleen. De 20-jarige aanvaller komt over van Revier Lowen Oberhausen, waar hij afgelopen seizoen in 43 wedstrijden tot zes goals, zes assists en 102 strafminuten kwam.

Voor Ramoul betekent dit de terugkeer op het oude nest. Hij speelde in het seizoen 2002/03 voor het laatst in Geleen. Daarna maakte hij de overstap naar het juniorenteam van de Haie uit Keulen, waar hij in 36 wedstrijden tot 51 punten kwam.

Hierdoor besloot hij de overstap te maken naar de sterke juniorenliga in de Verenigde Staten, de NAHL, waar hij elf wedstrijden speelde voor Texarcana Bandits. In de tussentijd speelde hij verschillende kampioenschappen voor verschillende Nederlandse juniorenselecties.

Het meest succesvol was hij voor de U18 in 2004. In vijf wedstrijden scoorde hij zeven keer en kwam hij tot vijf assists. Het afgelopen seizoen maakte hij de overstap naar Oberhausen, een club die overigens in een nabijgelegen stad speelt. Waar de ploeg vroeger in Duitsland op het hoogste niveau speelt, is het team inmiddels afgezakt naar de Oberliga. De ploeg houdt na dit seizoen op te bestaan.

De terugkeer van Ramoul werd tijdens het zogenoemde Trendplein in Geleen bekendgemaakt. De selectie van Eaters begint langzaam vorm te krijgen. Frank Novello, Casper Swart, Wesley Hendriks, Chad van Diemen, Brian McGarry, CJ McConnell, Steve Farrer, Erik Landman, Brad Smulders en coach Dave Hyrsky zijn vooralsnog de andere nieuwkomers bij de Limburgse eredivisionist.