1 maart 200900:00

Door [email protected]

Rentree Brodeur in stijl

Nadat Martin Brodeur eerder dit seizoen langdurig geblesseerd raakte heeft hij afgelopen week weer zijn rentree gemaakt bij zijn ploeg de New Jersey Devils. In de thuiswedstrijd tegen de Colorado Avalanche deed hij meteen weer van zich spreken. De goalie kwam geheel in stijl terug van zijn blessure, met een shutout én een overwinning.

Dit seizoen staat voor de 36-jarige Brodeur natuurlijk mede in het teken van twee belangrijke records die de doelman kan breken. Terry Sawchuk heeft 103 shutouts op zijn naam staan en Brodeur kan dit oude record dit seizoen breken. Bovendien heeft Patrick Roy 551 overwinningen op zijn naam staan en ook dit is binnen handbereik.

Hij was ook hard op weg om deze records te breken, totdat de doelman afgelopen november voor het eerst in zijn carrière ernstig geblesseerd raakte (filmpje). De doelwachter raakte geblesseerd aan zijn biceps en moest door deze blessure dit seizoen maar liefst 50 wedstrijden missen. Op dat moment stond de teller op 98 shutouts en 544 overwinningen voor de speler uit Montréal. Ondanks dat de Devils het bepaald niet slecht deden tijdens de afwezigheid van de Canadese doelman is het natuurlijk wel weer geweldig voor het team dat de sterspeler weer terug is.

brodeur_m040125.jpg

Na maanden van revalideren stond hij inmiddels weer twee wedstrijden bij New Jersey tussen de palen. Hij maakte meteen een impact in beide wedstrijden. In zijn eerste wedstrijd tegen de Colorado Avalanche mocht hij meteen een shutout noteren. De Devils wonnen met 4 - 0 (filmpje). ‘Ik was erg gespannen de hele dag, nerveuzer dan ik dacht dat ik zou zijn. We hebben het gered. Gelukkig scoorden we vroeg in de wedstrijd. Ik had niet veel te doen. Het was een leuke wedstrijd om te spelen', aldus Brodeur na zijn eerste optreden.

Hier stopte de Canadees niet. Ook zijn tweede wedstrijd bij zijn terugkeer wist hij te winnen. De Devils wonnen met 7 - 2 van de Florida Panthers. Helaas voor de doelman wist hij zijn net dit keer niet schoon te houden. De teller staat nu dus op 99 shutouts en 546 overwinningen. De speler heeft dit seizoen nog een twintigtal wedstrijden te spelen om de records te verbreken. Ook heeft de Brodeur 22 shutouts weten te behalen in playoff wedstrijden gedurende zijn carrière. Rivaal Patrick Roy heeft er 23 op zijn naam staan, dus ook dit record is binnen handbereik. De playoffs zullen vrijwel zeker gehaald worden door New Jersey.

De New Jersey Devils staan inmiddels derde in de Western Conference met 83 punten uit 62 wedstrijden.

> zie ook: Brodeur lang uitgeschakeld

> zie ook: Brodeur op recordjacht