Flyers Beneliga Postma solo 02 2017

4 november 201807:57

Round-up: Eerste verlies voor Eaters

Geleen verloor voor het eerst dit seizoen een wedstrijd, Flyers was in eigen huis met 4-2 te sterk. Nijmegen won met ruime cijfers in Amsterdam, Mechelen was te sterk voor Leuven en Luik won in Antwerpen.

Unis Flyers Heerenveen - Mircroz Eaters Limburg 4-2

De laatste ploeg zonder nederlaag in Nederland ging zaterdagavond onderuit. Geleen verloor de bekerwedstrijd in en tegen Heerenveen met 4-2 in een duel waarin liefst vier goals werden gescoord in de laatste tien minuten. Eaters pakte in de eerste periode de voorsprong via een treffer van Dean Moors en halverwege het duel kwam Flyers langszij door een treffer van Brent Jansen.

Die score bleef lange tijd op het scorebord staan. Tot Marco Postma Flyers tien minuten voor tijd op voorsprong bracht en vier minuten later Trevor Hunt er op de powerplay 3-1 van maakte. Met nog 3,5 minuut te spelen maakte Glenn Backx het toch weer spannend, maar een goal vlak voor tijd van Adam Bezak besliste het duel definitief in het voordeel van Heerenveen.

Die ploeg houdt daarmee zijn kansen op thuisvoordeel in de halve finales van de beker overeind. Flyers heeft nog drie wedstrijden voor de boeg in de bekercompetitie en staat nu op 21 punten uit negen wedstrijden.

Amsterdam Tigers - Ahoud Devils Nijmegen 0-7

Deniz Mollen had de shutout en RJ Reed en Nick de Jong hadden beiden twee doelpunten in de ruime 0-7 overwinning voor Nijmegen, dat samen met Heerenveen strijdt om het thuisvoordeel in de halve finales van de beker. Devils heeft nu 21 punten uit tien wedstrijden en dus nog twee ontmoetingen voor de boeg.

Devils sloeg snel zijn slag in de Jaap Edenhal. Na 5,5 minuten spelen stond Nijmegen al op een 3-0 voorsprong via goals van De Jong, Reed en Justin Evers. Die voorsprong werd vervolgens stelselmatig uitgebreid. In de tweede periode waren het nogmaals De Jong en Jeffrey Melissant die Devils om 0-5 brachten en in de slotfase sloegen Branden Eden en RJ Reed nog hun slag.

Nijmegen zit door de overwinning nu op een doelsaldo van +41, wat van pas kan komen als Nijmegen en Heerenveen puntgelijk eindigen. Op onderling resultaat staan beide teams exact gelijk nadat beide teams hun onderlinge uitwedstrijd met 2-5 wonnen.

Mechelen Golden Sharks - Leuven Chiefs 5-2

Mechelen boekte zaterdagavond zijn eerste zege in de Beneliga. De nieuwkomer in de competitie klopte in eigen huis voor 235 toeschouwers Leuven met 5-2. Martin Vachal liet weer zien dat hij makkelijk het net weet te vinden door drie keer te scoren, met nog een assist als bonus. De Slowaak heeft nu in twee Beneliga-wedstrijden al zes goals en een assist.

De overige goals van Mechelen werden gescoord door Jakob Huyge en Marek Ziarny. Alec James was twee keer succesvol voor Leuven, dat dus aan de Beneliga is begonnen met een verliespartij.

Antwerp Phantoms - Luik Bulldogs 5-8

Antwerpen en Luik openden hun Beneliga-campagne met een doelpuntrijk duel dat uiteindelijjk met 5-8 werd gewonnen door de ploeg uit Franstalig België. Thomas Cheyne Matheson pikte drie doelpunten mee in het duel namens Luik in een duel met liefst negen goals in twaalf minuten in de tweede periode.

Ben van den Bogaert, Sean McCann-Coppens, Bram Klijsen, Kevin de Winter en Axl Killa verzorgden de Antwerpse productie. Behalve Matheson kwamen ook Akim Ramoul, Kay Gielen, Yoren de Smet, Kai Willems en Axl Milpas tot scoren namens Luik. Voor beide teams was het de eerste wedstrijd in de nieuwe Beneliga-campagne.