Eaters vs Trappers 2017 kans geleen

22 oktober 201722:09

Roundup: Revanche kemphanen, ruime zege Eaters

In de strijd om de Nederlandse beker sloeg Eindhoven Kemphanen zondag terug tegen Zoetermeer met een 6-1 overwinning, terwijl Geleen met 8-3 te sterk was voor Tilburg.

Dolphin Kemphanen Eindhoven - Zoetermeer Panters

Eindhoven had weinig tijd nodig om revanche te nemen na het verlies van zaterdagavond tegen Zoetermeer. In de bekerwedstrijd op zondag werd het maar liefst 6-1 in het voordeel van de ploeg van Larry Suarez. Kemphanen opende de score na negen minuten spelen via een treffer van Koen Bakker en nog voor het einde van de periode zorgde Angelo van Hulten ervoor dat de voorsprong van Eindhoven werd verdubbeld. Een powerplaytreffer van Jorn van Soest vergrootte het voordeel voor Eindhoven nog verder en in de loop van de derde doorgang werd het via Lucca Kluijtmans en Tom Messie zelfs 5-0, alvorens Mick Trimp iets terugdeed namens Panters. Messie sloeg echter minder dan een minuut later nog een keer toe om de 6-1 eindstand op het scorebord te brengen.

Met nog een duel te gaan voor beide teams heeft Panters nu een voordeel van drie punten op Kemphanen. Eindhoven wacht op 5 november nog een confrontatie in eigen huis met Amsterdam. Zoetermeer kan de zaken echter zelf al op orde brengen door in eigen huis minimaal Ă©Ă©n punt te pakken tegen Den Haag.

1. Den Haag 4-12
2. Zoetermeer 5-9
3. Eindhoven 5-6
4. Amsterdam 4-0

Laco Eaters Geleen - Tilburg Trappers

Geleen boekte de tweede overwinning van de bekercompetitie door in eigen huis voor bijna zeshonderd toeschouwers met 8-3 te winnen van Tilburg. Eaters blijft daarmee op koers voor een plek in de halve finales. Vadim Gyesbreghs had twee goals en twee assists in de wedstrijd, Luca Heutmekers twee goals en een assist. Ook Maxime Pellegrims en Joonas Liitimainen, alsmede Jord Smid kwamen tot scoren voor de Limburgers. Mordy Munichman had drie assists.

Eaters liep binnen twaalf minuten al uit naar een 4-0 voorsprong en eindigde de eerste periode met een 5-1 voorsprong. Reinier Staats, Bram van Uden en Marc Donders scoorden de Tilburgse treffers. Eaters heeft nu met een wedstrijd minder gespeeld twee punten meer dan Tilburg. Nijmegen staat vier punten achter Geleen. Flyers is met de volle buit uit vijf wedstrijden al gekwalificeerd voor de halve finales van de beker.

1. Heerenveen 5-15