Eaters vs Den Haag 2017 winnende goal Alan van Bentem

16 oktober 201707:03

Roundup Zondag: Winst voor Hyc, Tilburg en Den Haag

Ivy van den Heuvel had een goal en twee assists in de 3-6 overwinning voor de Oberliga-Trappers. Ook het team van Tilburg in de Beneliga won, van Den Bosch. Den Haag had overtime nodig om Geleen de baas te blijven en Herentals won met ruime cijfers van Amsterdam.

TecArt BlackDragons - Tilburg Trappers

Tilburg Trappers scoorde vier keer in de tweede periode om het verschil te maken in de ontmoeting in de Oberliga met Black Dragons, 3-6. Ivy van den Heuvel had twee goals en een assist, terwijl Brock Montgomery twee goals toevoegde aan zijn totaal. Kevin Bruijsten en Parker Bowles scoorden de overige Tilburgse goals. Tot ruim halverwege de wedstrijd was de stand in de wedstrijd in evenwicht (2-2), maar drie goals minder dan drie minuten aan het slot van de tweede periode maakten uiteindelijk het verschil in de wedstrijd. Tilburg staat nu vijfde op de ranglijst in de Oberliga, vier punten achter koploper Leipzig, maar met een wedstrijd minder gespeeld dan de andere teams aan de top van de competitie.

Laco Eaters Limburg - Hijs Hokij Den Haag

In de Beneliga boekte Den Haag in zijn eerste wedstrijd direct een overwinning. De ploeg van Chris Eimers had hier wel overtime voor nodig in Geleen. Alan van Bentem scoorde na bijna 2,5 minuut in de extra tijd het winnende doelpunt voor de ploeg uit de Hofstad. Eaters kwam in de openingsminuut op voorsprong via een treffer van Maxime Pellegrims. Den Haag greep daarna halverwege de periode het initiatief via de gelijkmaker van Jay de Ruiter en een goal van Raymond van der Schuit. Ook in de tweede periode kwam Eaters scherp uit de kleedkamer en sloeg al na twintig seconden toe via Vadim Gyesbreghs. Den Haag kwam enkele minuten later via nogmaals Van der Schuit opnieuw op voorsprong, maar de treffer na 33 minuten van Tom Marx zorgde voor de stand die na de doelpuntloze derde periode de overtime noodzakelijk maakte.

Foto's: Jan Hofstede

Eaters vs Den Haag 2017 schot huovinen

Tilburg Trappers - Red Eagles 's-Hertogenbosch

Tilburg Trappers won in de Beneliga met 8-2 van Den Bosch. Marc Donders scoorde twee keer voor de thuisclub, die verder ook Elia Urlings, Berry Donders, Willem Bless, Jasper Nordemann, Jeroen van den Broek en Reinier Staats zag scoren. De tegengoals kwamen van de sticks van Vince van de KRaak en Jerry Kinneging. Trappers won daarmee zijn eerste Beneliga-wedstrijd, terwijl Den Bosch na drie ontmoetingen nog op de eerste punten wacht.

ERA Renomar Hyc Herentals - Amsterdam Tigers

Ook in de Beneliga was er zondag een 8-1 overwinning voor Herentals, dat met vijf punten uit twee duels de koploper is in de competitie. De mannen in vorm bij de voormalige Beneliga-kampioen waren ook zondag op schot. Chad Brears, Shawn Hulshof en Mitch Morgan namen ieder twee goals voor hun rekening, met Emiel Goris en Jenne Van Der Velde als de andere doelpuntenmakers. Na ruim twaalf minuten spelen was het al 3-0 in het voordeel van de thuisploeg, die de score daarna gestaag opvoerde. Op slag van de pauze in de tweede periode zorgde Calvin Pohlman voor het enige tegendoelpunt.

Belgische beker

In de Belgische bekercompetitie won Luik met 3-9 bij Mechelen en was Antwerpen met 3-7 te sterk voor Leuven. Voor Luik scoorden Akim Ramoul, Yoren de Smet en Bryan Henry ieder twee keer. Namens Mechelen was Olivier Bouchard twee keer succesvol. Grote man bij Antwerpen was Patrick van Noten, die maar liefst vijf goals scoorde voor de Phantoms.