17 februari 200800:00

Door Remco

Ruime zege voor Tilburg

Tilburg Trappers sloot de reguliere competitie af met een eenvoudige 12-2 zege op Amstel Tijgers. Stanislav Nazarov en Mike Lalonde waren met beide drie doelpunten de meest trefzekere Tilburgers.

Vorig jaar nog was de halve finale in de play-offs tussen Amsterdam en Tilburg een echte strijd. In deze jonge eeuw hebben beide ploegen het Nederlandse ijshockeypubliek al vaak geweldige wedstrijden voorgeschoteld met veel emotie en spanning. Degene die dat ook tijdens de laatste competitiewedstrijd hoopte te zien, kwam van een koude kermis thuis. Op de tribunes van Stappegoor zat wel een hele speciale toeschouwer. De 90-jarige mevrouw Nijkamp was de eregast en mocht na aflopen de bloemen uitreiken aan de man of the match. De bejaarde dame kreeg landelijke bekendheid in de ijshockeywereld na haar optreden in het televisieprogramma van Paul de Leeuw waarin deze mevrouw in een ijshockeyoutfit werd gehezen.

Mevrouw Nijkamp kreeg een doelpuntrijke maar geen spannende wedstrijd voorgeschoteld. Tilburg was oppermachtig en kende weinig medelijden met Amsterdam dat ook nog eens moest aantreden zonder de geschorste Alexander Schaafsma. De thuisploeg moest het doen zonder de aan de schouder geblesseerde Don Nichols en de grieperige Brendan Bernakevitch. Laatstgenoemde zal aanstaande vrijdag weer van de partij zijn tegen Geleen maar Nichols zal naar alle waarschijnlijkheid twee weken zijn uitgeschakeld.

De wedstrijd was al snel gespeeld. Tijdens de eerste powerplay kwam Tilburg op voorsprong. Uitblinker Daryl Bat vond met een slimme pass Bob Teunissen die simpel binnen kon tikken bij de tweede paal. Het krachtsverschil was zo groot in Stappegoor datTilburg was ook tijdens Amsterdamse powerplays de bovenliggende partij. Zo scoorde Rody Jacobs shorthanded de 2-0 op aangeven van Doug Stienstra en na zes minuten maakte Peter van Biezen de derde Tilburgse treffer. Reden genoeg voor Ron Berteling en Tom Hartogs om een time-out te nemen. Dat gaf heel even rust bij de Amsterdamse formatie maar al gauw mocht goalie Kisito Zonneveld weer als schietschijf fungeren. Via Stienstra en Lalonde liep Tilburg nog in de eerste periode uit naar 5-0.

De voorsprong werd in de tweede periode langzaam uitgebreid. Joey Oosterveld verpeste een eventuele shutout voor Ian Meierdres door van dichtbij een rebound binnen te tikken. Na veertig minuten bleef de teller steken op 10-1 door goals van Mike Lalonde, Björn Willemse, Bob Teunissen en twee treffers van Stanislav Nazarov.

In de derde periode nam Tilburg wat gas terug. Halverwege de derde periode maakte Nazarov zijn hattrick compleet en dat was tevens de laatste actie voor Kisito Zonneveld. Reservegoalie Jacob van Duin mocht zijn opwachting maken en kreeg een minuut later al een goal tegen. Mike Lalonde werd de tweede Tilburger met een hattrick door de puck tussen de benen van Jacob van Duin te plaatsen. Het slotakkoord was dan wel voor Amsterdam. Ivy van den Heuvel bepaalde de eindstand op 12-2 en vierde de goal bijzonder uitgebreid.

Tilburg is daarmee klaar voor de halve finale tegen de Geleen Eaters. Naar alle waarschijnlijkheid begint deze serie aanstaande vrijdag in Tilburg.