Hys schotel stare 1112

6 januari 201223:57

Door Joep Meijsen

Ruime zeges voor Hijs en Trappers

Tilburg Trappers en Hijs den Haag gebruikten de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar om aan hun doelsaldo te werken. Regerend landskampioen Den Haag klopte Leuven met 6-0, terwijl Tilburg liefst veertien keer raakschoot tegen Amsterdam.

Dat betekende shutouts voor twee Nederlandse goalies op dezelfde dag, alleen de meest vaardige statistici in Nederland zullen waarschijnlijk kunnen terugvinden wanneer dat voor het laatst gebeurde. Bij Den Haag kreeg Fabian Schotel de start, terwijl Ian Meierdres dit seizoen een gewoonte begint te maken van het houden van de nul.

Zowel Tilburg als Den Haag hadden feitelijk maar twintig minuten nodig om de wedstrijden te beslissen. Den Haag stond na de eerste periode voor zevenhonderd toeschouwers met 3-0 voor, terwijl Tilburg zelfs al zes keer de trekker over had gehaald. In Stappegoor waren tweeduizend toeschouwers opgekomen voor de wedstrijd tegen Amsterdam.

Diederick Hagemeijer lijkt bezig aan het met afstand beste seizoen van zijn loopbaan. Op vrijdagavond droeg hij drie goals en drie assists bij aan het doelpuntentotaal van Trappers. Raphael Joly had ook drie goals en bereidde twee treffers voor. De overige Tilburgse goals kwamen van de sticks van Maarten Brekelmans, Peter van Biezen, Nick de Ruijter, Ivy van den Heuvel, Pippo Limnell en Mickey Bastings.

In Den Haag namen John Gordon en Alan van Bentem ieder twee goals voor hun rekening, terwijl ook Jan-Jaap Natte en Tony Demelinne het net achter Bjorn Steijlen wisten te vinden.

Den Haag staat door de winst in punten weer gelijk met Geleen op de eerste plaats, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Tilburg profiteert van de nederlaag van Eindhoven op 30 december in Den Haag en staat nu alleen op de derde plaats, met een achterstand van zes punten op de twee koplopers en ook een wedstrijd meer gespeeld dan Geleen.