7 februari 200700:00

Door [email protected]

Samsonov naar AHL

Sergei Samsonov is de grote teleurstelling bij de Montreal Canadiens dit jaar. De Rus heeft een contract voor 3,5 miljoen dollar dit seizoen en nog eens hetzelfde bedrag volgend jaar. Maar ondanks dat flinke prijskaartje wordt de winger naar de AHL gestuurd.

De 28-jarige Samsonov heeft een aantal prima seizoenen achter de rug bij Boston, met een kort uitstapje naar Edmonton aan het einde van het afgelopen seizoen. Dit seizoen kwam hij in 52 wedstrijden tot maar 7 goals en 15 assists. En dat is weinig voor een duurbetaalde winger.

Afgelopen dinsdag werd de Rus voor de tweede opeenvolgende wedstrijd buiten de selectie gelaten. Samsonov liet in de media vervolgens weten dat het team hem beter had kunnen traden dan nu niet opstellen.

Voor de Canadiens was zijn opmerking de druppel die de emmer deed overlopen. Het team plaatste Samsonov dinsdag op waivers om hem op te kunnen stellen bij de Hamilton Bulldogs in de American Hockey League. Gezien het bijbehorende prijskaartje leek het niet waarschijnlijk dat de Rus door een ander team geclaimd zou worden, wat ook niet gebeurde.

Of Samsonov ook zal spelen voor de Bulldogs hangt in hoge mate af van de Rus zelf. Als hij weigert om voor de Bulldogs uit te komen, dan hoeven de Canadiens hem ook geen salaris uit te betalen. De kans is het grootst dat de winger zich in de picture zal proberen te spelen in de AHL om zo een trade af te dwingen naar een ander NHL-team.