44690008 10217273481333052 8545397842724782080 o

11 november 201808:38

Saturday Roundup: Eaters en Tigers starten met zege

Voor een aantal ploegen begon dit weekend de Beneliga. Zowel Geleen als Amsterdam grepen direct de eerste drie punten. Ook Luik won in de Beneliga en Zoetermeer versloeg Tilburg in de Nederlandse bekercompetitie.

Antwerpen Phantoms - Microz Eaters Limburg

Eaters kwam prima uit de startblokken in Antwerpen. Al na anderhalve minuut scoorde Lukasz Bartak de 0-1 tegen de ploeg waar hij de laatste twee seizoenen speelde. Phantoms kwam na acht minuten langszij via een goal van Patrick van Noten Jr.

Na de pauze nam Eaters het heft definitief in handen. De ploeg van Andy Tenbult liep in veertien minuten uit van 1-1 naar 1-6. Verdediger Yan Turcotte scoorde tweemaal en ook Nick Verschuren, Joey Geurts en Lars van Sloun waren trefzeker.

Daardoor was er in de derde periode weinig spanning over. Eaters vergrootte de voorsprong naar 1-8 via Vadim Gyesbreghs en Dean Moors. Ben van den Bogaert bepaalde daarna de eindstand op 2-8. Antwerpen wacht door de nieuwe nederlaag na drie wedstrijden in de Beneliga nog altijd op de eerste punten.

Amsterdam Tigers - Mechelen Golden Sharks

In de Jaap Edenhal maakten Amsterdam en Mechelen er een spannende wedstrijd van. De gasten begonnen het beste aan de wedstrijd door in de eerste periode een 1-3 voorsprong te pakken. Maxime Pellegrims (tweemaal) en Martin Vachal zorgden voor de productie.

Na de pauze was het de beurt aan Amsterdam. De ploeg van Frank Versteeg scoorden drie onbeantwoorde treffers voor een 4-3 voorsprong. Rocco van Hoorn, Calvin Pohlman en Maarten Brekelmans wisten Mike Gysbrechts te passeren.

Mechelen kon in Amsterdam beschikken over de nieuwe import Adam Cech. De 21-jarige Tsjech speelde de laatste seizoen in Noord-Amerika. Cech zag zijn nieuwe ploeg aan het begin van de derde periode tweemaal scoren in een tijdsbestek van 13 seconden. Onni Walden en Marek Ziarny zorgden voor een nieuwe voorsprong voor Mechelen.

Amsterdam gaf zich niet gewonnen en wist laat in de wedstrijd een nieuwe comeback te forceren. Vier minuten voor tijd scoorde John Versteeg de 5-5 en twintig seconden tijd werd Michael Mackie-Kwist de held van de wedstrijd door de winnende treffer te scoren.

Luik Bulldogs - Chiefs Leuven

In eigen huis keek Luik na de eerste periode nog tegen een 0-1 achterstand aan. Vijf goals in de tweede periode zorgden ervoor dat Luik de tweede overwinning in de Beneliga kon bijschrijven. Uiteindelijk kwam de eindstand uit op 7-2, door onder andere twee doelpunten van Jordan Paulus en Bryan Henry. Tegenstander Leuven is na drie wedstrijden nog puntloos.

Zoetermeer Panters - Tilburg Trappers Toekomstteam

In de Nederlandse beker speelden Zoetermeer en Tilburg om des keizers baard. Beide ploegen hebben geen kans meer op een plek bij de bovenste vier. Tilburg kon beschikken over onder andere goalie Ruud Leeuwesteijn en aanvaller Wouter Sars aangezien de Oberliga een korte pauze heeft vanwege de Deutschland Cup.

Door doelpunten van Thomas Borgman en Joy Turpijn won Zoetermeer met 2-0.