Capitals celebrate at home 1112

16 augustus 201209:17

Door Joep Meijsen

Selectie Capitals krijgt meer vorm

Met een reeks contractverlengingen krijgt de selectie van Amsterdam Capitals voor het nieuwe seizoen steeds meer vorm. Vooralsnog is doelman Tim Knudsen nog de enige nieuwkomer in de hoofdstad.

De afgelopen weken werd duidelijk dat Olivier Leenders, Donny van Musscher, Fons van Hoorn, Julian Berteling en Tobias Kathan er allemaal een jaar aan vastknopen in de selectie van hoofdcoach Ron Berteling. Capitals begint in oktober aan het tweede seizoen terug in de eredivisie. Met een piepjonge selectie behaalde de club afgelopen jaar weinig punten, maar liet veel van de nu opnieuw gecontracteerde spelers ervaring opdoen op eredivisieniveau.

De twee topscorers van de club, John Versteeg en Joey Oosterveld, waren al eerder opnieuw vastgelegd, net als Robin Swart. De nummer drie van die lijst, Ronald Wurm, gaat Amsterdam na 21 wedstrijden alweer verlaten. De forward keert terug naar Den Haag. Daar staat de terugkeer van doelman Tim Knudsen tegenover. Knudsen speelde in het seizoen 2007-08 al in Amsterdam, maar kwam vanwege een conflict over een doorlopend contract met Den Haag afgelopen seizoen niet in actie.

In de nieuwsbrief van Amsterdam Capitals kijkt Tobias Kathan terug op het seizoen vorig jaar. ‘Het was een moeizaam seizoen. Omdat we een jong team zijn moesten we aan het niveau wennen en werden onze fouten hard afgestraft op het ijs. Per wedstrijd werd het beter, leerden we van onze fouten, en deden we ervaring op. De twee winnende wedstrijden tegen Geleen en Tilburg waren een goeie beloning voor ons harde werk en liet zien dat we de goeie richting op gingen.’

Voor het komende seizoen stelt Kathan dat het geslaagd is als Amsterdam de play-offs weet te halen.