29 mei 200700:00

Door Joep Meijsen

Selectie Flyers krijgt vorm

Heerenveen Flyers is in hoog tempo bezig met de samenstelling van de selectie voor het komende jaar. Erik Landman keert vanuit Geleen terug op het oude nest, terwijl vijf spelers van het afgelopen seizoen hun handtekening onder een nieuwe overeenkomst zetten.

De inmiddels dertigjarige Erik Landman speelde de afgelopen twee seizoenen in Nijmegen en Geleen. Met de eerstgenoemde club won hij zijn eerste landstitel, terwijl hij met Eaters de bekerfinale wist te bereiken. Landman was afgelopen seizoen met 24 goals en 21 assists de nummer vier op de topscorerslijst in Geleen. Het is de tweede keer dat Landman terugkeert naar zijn oude club. In 2001-02 keerde hij terug na een avontuur in de Verenigde Staten.

De Zweed Jonas Carlenius verlengde anderhalve week geleden zijn contract bij Flyers al. De 24-jarige verdediger werd vorig seizoen halverwege de jaargang aangetrokken door Flyers, maar raakte in de loop van het seizoen zwaar geblesseerd en moest het grootste deel van de competitie verder vanaf de tribune toekijken. Hij maakte een comeback tijdens de play-offs, waarin Heerenveen het tot in de finale tegen Tilburg schopte.

Ook de Friese aanvoerder Hans Kroon draagt komend seizoen weer het shirt van de Friezen. Kroon speelde afgelopen seizoen 46 wedstrijden, waarin hij tot zeven goals en 23 assists kwam. Hij moest zes spelers voor laten gaan op de topscorerslijst van Heerenveen.

De Nederlands-Canadese international Justin Bekkering bereikte overeenstemming over een nieuw contract. De uit Lethbridge in Alberta afkomstige speler heeft zich in Friesland gevestigd. Hij krijgt defensief gezelschap van Jacco Landman, met wie eerder al overeenstemming was bereikt over een voorzetting van zijn loopbaan. Landman maakte gedurende het afgelopen seizoen een comeback bij Heerenveen. Doelman Sjoerd Idzinga, die afgelopen seizoen werd geselecteerd voor het wereldkampioenschap in China, verlengde zijn contract tevens.

De Russische aanvaller Aleksander Ivanov, de broers Mike en Matt McCarthy alsmed verdediger John Gordon tekenden eerder al. Ook waren er contractverlengingen voor Andrei Levitin en Markus Ojala.