20 oktober 200700:00

Door Remco

Simpele zege Amsterdam

Amstel Tijgers boekte een eenvoudige 2-11 zege in en tegen Groningen. Marcel Kars wist viermaal te scoren voor de Amsterdammers die dankzij de overwinning nog steeds ongeslagen zijn in de bekercompetitie.

Amsterdam stond na acht minuten al op een 0-2 voorsprong dankzij goals van Steve Howard en Mike Gough. Halverwege de eerste periode opende Kevin Lavallee de score voor Groningen. De Canadese aanvaller van Groningen is tot nu toe erg trefzeker met vijf goals in vier wedstrijden. De bezoekers uit de hoofdstad liepen in het restant van de eerste periode simpel uit naar een 1-4 voorsprong. De geboren Groninger Alexander Schaafsma en Paul Vincent waren de doelpuntenmakers.

De tweede periode verliep identiek aan de eerste periode. Amsterdam liep via twee goals van Marcel Kars uit naar een 1-6 voorsprong en wederom deed Groningen halverwege de periode wat terug. Ditmaal wist Lucas Fransen de Amsterdamse goalie Tim Knudsen te passeren. Amsterdam vergrootte de voorsprong naar 1-8 dankzij David Deeves en wederom Marcel Kars.

Aan het begin van de derde periode wisselde beide coaches hun goalie. Kisito Zonneveld maakte daarmee zijn debuut in het doel van Amsterdam en Martijn Oosterwijk loste Tom Korte af in het doel van Groningen. Zonneveld wist zijn doel schoon te houden in de derde periode en Oosterwijk beperkte de schade tot drie tegendoelpunten. Marcel Kars maakte zijn kwartet aan goals compleet terwijl David Deeves en Steve Howard hun tweede van de avond lieten noteren.