Tijgers vs trappers 090110b

9 januari 201000:00

Simpele zege voor Trappers

Tilburg Trappers boekte voor de vierde maal op rij een zege. In de hoofdstad won Tilburg eenvoudig met 3-9 van Amstel Tijgers. Stanislav Nazarov scoorde driemaal voor de Brabanders.

Voor de tweede keer in 2010 was Tilburg veel te sterk voor Amsterdam. Vorige week won Trappers in eigen huis met 7-1 van Amsterdam. De wedstrijd in de Jaap Eden-hal was binnen een twaalftal minuten al beslist. Tilburg kwam sterk voor de dag en greep een 0-4 voorsprong in de eerste periode. Josh Liebenow, Daryl Bat, Ritchie van Hulten en Marcel Kars scoorden voor Trappers. Voor Kars was het zijn terugkeer in Amsterdam sinds hij in november de overstap maakte naar Tilburg.

Amsterdam kon ditmaal niet stunten zoals vorige week tegen Geleen toen de ploeg van Ron Berteling dichtbij een overwinning was en uiteindelijk pas in overtime verloor. Tegen Geleen speelde Casper Swart fenomenaal. Dit keer kon Swart de Tilburgse aanvalsdrift niet pareren.

In de tweede periode deed Amsterdam iets terug. Tijgers won de periode met 3-2 dankzij goals van Olivier Leenders, Marty Mjelleli en Alex Schaafsma. Voor Tilburg kwamen beide doelpunten op naam van Stanislav Nazarov.

De bezoekers liepen in de laatste twintig minuten nog verder uit. Nazarov completeerde zijn hattrick. De Nederlandse Rus staat inmiddels al op tien doelpunten. Overigens is hij daarmee niet de meest trefzekere verdediger want die eer gaat voorlopig naar John Gordon met veertien doelpunten.

Dankzij de winst op Amsterdam en het verlies van Heerenveen tegen Nijmegen stijgt Tilburg naar de tweede plek. Het verschil met koploper Nijmegen is wel fors. Nijmegen staat zes punten voor en heeft twee wedstrijden minder gespeeld.