Trappers desmet close 0809

6 januari 200900:00

Simpele zege voor Trappers

Tilburg Trappers herstelde zich van een week met twee nederlagen door in eigen huis korte metten te maken met Groningen Grizzlies. Taggart Desmet had drie goals en een assist in de 9-3 overwinning.

Tilburg Trappers haalde uit de laatste drie wedstrijden voor vanavond slechts twee punten en verspeelde daarmee voorlopig de koppositie in de eredivisie. Op de onhandige dinsdagavond, Trappers trok maar de helft van het aantal toeschouwers van afgelopen vrijdag, werd het sein voor herstel gegeven met een ruime zege op groningen.

Blair Lefebvre gaf Groningen na vier minuten spelen als eerste reden om te juichen, maar aan het einde van de periode had Trappers de wedstrijd al stevig in zijn greep. Bij Tilburg ontbrak de geschorste Lance Monych, die in de eerste lijn verdienstelijk werd vervangen door Casey van Schagen. Groningen speelt nog altijd zonder Lance Morrison.

Met drie goals in 2,5 minuut zette Trappers de achterstand vanaf de negende minuut weer recht. Matt Smith is de succesvolste doelpuntenmaker in de eredivisie en voegde weer twee treffers toe aan zijn totaal, terwijl ook Peter van Biezen het net wist te vinden. Aan het eind van de periode namen Bob Teunissen en Taggart Desmet ieder nog een goal voor hun rekening om het verschil nog verder te vergroten.

Daarna was het nog slechts wachten op het eindsignaal. De tweede periode eindigde door goals van Desmet en Van Schagen namens Tilburg en treffers van Blair Lefebvre en Preston Cicchine gelijk, terwijl Daryl Bat en Taggart Desmet in het slotstuk van de wedstrijd nog tot scoren kwamen. Groningen, met na de eerste periode Tom Korte in het doel, wist in ieder geval de dubbele cijfers te voorkomen.