Trappers smith 0809

17 oktober 200800:00

Door [email protected]

Sokil te sterk voor Trappers

Tilburg Trappers heeft de eerste wedstrijd van het Continental Cup toernooi verloren. De ploeg van Larry Suarez ging vrijdagmiddag met 6-3 onderuit tegen het sterke Sokil Kiev.

De OekraĂŻners sloegen een groot gat met Tilburg aan het begin van de tweede periode. In iets meer dan vier minuten aan zuivere speeltijd scoorde Sokil drie keer, om een 2-1 voorsprong te vergroten tot 5-1.

In de eerste periode had Sokil uit twee powerplays gescoord, terwijl Don Nichols namens Tilburg ook een powerplay-goal noteerde.

Matt Smith en Lance Monych brachten rond de 30e minuut hoop terug in Tilburgse harten met twee snelle treffers. Ondanks gouden kansen voor Daryl Bat en Bob Teunissen zou Trappers echter niet verder dan drie treffers komen.

Sokil zette in de slotminuten nog de 6-3 op het bord, om de winst definitief binnen te slepen. Drie punten voor de OekraĂŻners, die daarmee volop in de race voor de volgende ronde van het Europese toernooi blijven.

Trappers forward Taggart Desmet moest tien minuten voor tijd het ijs verlaten na een vechtpartijtje. De Canadees kwam weg met een Game Misconduct en is de volgende wedstrijd dus gewoon inzetbaar.

Zaterdag treft Tilburg om 12:00 uur Nederlandse tijd het Poolse Cracovia Krakow. Zondagmiddag wacht de thuisploeg Energija Elektrenai op Trappers. Het Brabants Dagblad houdt via de site een live verslag bij van de wedstrijden.