10 maart 200800:00

Door Joep Meijsen

Speelschema finale bekend

Tilburg Trappers en Heerenveen Flyers beginnen komende woensdag al aan hun best-of-five. Het speelschema telt verder een wedstrijd op zondagmiddag en een eventuele beslissende pot op een maandagavond.

Dat blijkt uit het door de NIJB vrijgegeven speelschema voor de finaleserie. In tegenstelling tot de halve finales van de play-offs wordt deze weer afgewerkt in het bekende best-of-five-systeem. Woensdagavond om 20.15 uur valt de eerste puck in de serie in Tilburg. Op zaterdagavond om 19.30 uur is de ontmoeting in Heerenveen.

De serie gaat dan al de volgende middag verder in Tilburg. Deze staat op het schema voor 14.00 uur in verband met mogelijke uitzending van de wedstrijd door Studio Sport. Daarna volgt een pauze van zes dagen, waarna een eventuele vierde wedstrijd in Heerenveen wordt gespeeld. De beslissende vijfde wedstrijd staat voor maandag 24 maart op het schema. Aanvangstijd nog onbekend.

Coach Larry Suarez van Tilburg Trappers vindt het jammer dat de reeks wordt gespeeld over maar vijf wedstrijden. 'Ik kom uit Noord-Amerika en daar worden play-offs bijna altijd over zeven wedstrijden gespeeld. Dat is de traditie en dat is waar ik aan gewend ben. Ik denk dat over zeven wedstrijden de kans dat de sterkste ploeg als winnaar tevoorschijn komt bovendien veel groter is.'

Zijn collega Alex Andjelic van Heerenveen verwacht niet dat de teruggang naar vijf wedstrijden veel invloed zal hebben op de uitkomst van de serie. 'Nederlandse clubs hebben relatief kleine selecties. Dan is een best-of-seven in kort tijd lastig', zei hij na afloop van de gewonnen halve finale tegen Den Haag.

Bestel kaarten voor de wedstrijden in Heerenveen >>>