10 september 200900:00

Door Joep Meijsen

St. Jacques volgt McGarry op

Tilburg Trappers heeft de selectie uitgebreid met ECHL-aanvaller Chris St. Jacques. De Canadese nieuwkomer is de vervanger van Brian McGarry.

St. Jacques is 26 jaar oud en brengt een breed palet aan ijshockeyervaring mee naar Tilburg. De afgelopen twee jaar speelde hij voor Victoria Salmon Kings in de ECHL, waar hij in 141 wedstrijden tot 104 punten kwam, waaronder 32 doelpunten. Eerder kreeg hij zijn ijshockeyopleiding op het hoogste niveau in West-Canada bij Medicine Hat Tigers, waar hij vijf volle seizoenen speelde.

In zijn beste jaar in de WHL had hij in zeventig wedstrijden 96 punten, waarmee hij de topscorer van de ploeg was boven de huidige NHL-ster Joffrey Lupul. Hij speelde daar overigens ook samen met onder meer oud-Eater Dan Idema en NHL-vechtersbaas Derek Boogaard. St. Jacques was overigens in drie van zijn vijf jaren de clubtopscorer, maar dit leverde hem geen plek op in de NHL-draft.

Hij werd als free agent opgepikt door de Maple Leaf-organisatie, maar kwam daar niet verder dan veertig wedstrijden voor het farm team van de club. Hij speelde echter grotendeels in de ECHL, waar hij zich een productieve speler toonde bij Pensacola en later Victoria. Met zeventien goals en 42 assists in zeventig wedstrijden was hij afgelopen jaar de nummer twee op de topscorerslijst van de Salmon Kings.

Brian McGarry vertrok vorige week onverwacht al binnen een etmaal terug naar Canada.