Trappers suarez close

29 maart 200700:00

Door Joep Meijsen

Suarez en Burgoyne blijven

Tilburg Trappers heeft coach Larry Suarez vastgelegd voor nog een seizoen. Ook verdediger Jeff Burgoyne blijft nog een seizoen spelen bij de landskampioen. De club uit Brabant krijgt ook een nieuwe voorzitter.

Larry Suarez trad bij het begin van het huidige seizoen aan bij Tilburg Trappers. De Amerikaan had louter ervaring op jeugdniveau in Duitsland, maar smeedde in Tilburg een formatie die aan het eind van het seizoen piekte met de landstitel. Trappers prijst de coach vooral voor het feit dat hij een aantal jeugdspelers definitief heeft laten doorbreken.

De komende periode gaat de in Nederland woonachtige Suarez samen met de technische staf bouwen aan de selectie van volgend seizoen. Uitgangspunt daarbij is om de selectie van vorig seizoen zo veel mogelijk intact te houden. In ieder geval voor zover de mogelijkheden dat toelaten.

In de wandelgangen van het Nederlandse ijshockey wordt gemeld dat Dave Bonk en Jeff Paul vergevorderde contacten hebben met clubs in Duitsland, terwijl Doug Stienstra overweegt zijn ijshockeyschaatsen in de wilgen te hangen. De komende weken voert Tilburg gesprekken met een aantal spelers.

Met verdediger Jeff Burgoyne is in ieder geval al overeenstemming bereikt over een verlenging van zijn contract. Die nam met negen goals en 32 assist de 34e plaats in op de topscorerslijst van Nederland. Zijn 137 strafminuten plaatsen hem op een gedeelde zevende plaats in Nederland.

Tilburg is blij met de handtekening van de verdediger. 'Jeff Burgoyne was één van de belangrijkste steunpilaren in de defensie bij Trappers en wij zijn dan ook erg blij dat Jeff vor een jaar heeft bijgetekend. Ook buiten het ijs heeft Jeff bewezen een échte professional te zijn en één van de natuulijke leiders in het team', zegt voorzitter Oerlemans van de Tilburgse landskampioen.

Oerlemans zelf neemt met het kampioenschap afscheid als voorzitter van de club. Hij blijft binnen het bestuur wel verantwoordelijk voor de technische- en supporterszaken. De nieuwe voorzitter van Tilburg is Frans van Dommelen, die ervaring heeft in de profsport als directeur van Willem II en FC Twente.