Trappers suarez close

8 juni 200900:00

Door Joep Meijsen

Suarez hoofdcoach in Italië

De Tilburgse kampioenscoach Larry Suarez heeft onderdak gevonden in Italië. Hij gaat aan de slag bij Cortina, dat afgelopen seizoen sneuvelde in de halve finales van de play-offs in Italië.

Suarez volgt bij de Italiaanse club Paul Leonard Adey op, die de afgelopen jaren als hoofdcoach fungeerde. Cortina speelt zijn wedstrijden in het Olympisch ijshockeystadion van de bekende wintersportplaats Cortina d'Ampezzo in de Italiaanse provincie Veneto. De club won in totaal zestien landstitels, waarvan de meeste in de jaren zestig en zeventig. In 2007 werd het eerste landskampioenschap in meer dan twintig jaar veroverd.

Larry Suarez kende drie bijzonder succesvolle seizoenen in Nederland. De Amerikaan uit Chicago won twee landskampioenschappen en één nationale beker. Afgelopen seizoen bereikte hij met zijn ploeg de finales om zowel de cup als de titel, maar moest in respectievelijk Nijmegen en Den Haag zijn meerdere erkennen. Voor zijn komst naar Nederland speelde en coachte hij op verschillende niveaus in Duitsland.

Bij zijn afscheid gaf Suarez aan met verschillende clubs in gesprek te zijn geweest, waarbij een team uit Oostenrijk het meest concreet was. Uiteindelijk is het dus een club in de Dolomieten in Italië geworden. Trappers heeft intussen Mark Pederson gecontracteerd als opvolger voor Suarez.