Devils swart close 0708

21 oktober 200800:00

Door Joep Meijsen

Swart landt bij Den Haag

Casper Swart is alweer onderdak. De voormalige doelman van Nijmegen tekende deze week bij Den Haag, waar hij samen met Tim Knudsen het goalie-duo gaat vormen.

De overgang van Swart naar Den Haag komt niet als een verrassing. De gesprekken tussen de doelman en de Haagse club waren al geruime tijd in ijshockeykringen bekend, hoewel de breuk met Nijmegen pas maandagochtend publiekelijk werd gemaakt. In dat verhaal kondigde Swart nog aan waarschijnlijk te stoppen, tenzij er een club zou komen die goed te combineren valt met zijn studie.

Den Haag blijkt die club te zijn. Swart krijgt maandag en woensdag overdag de tijd om zich aan zijn studie te wijden, waarbij hij vijf keer per week op de training wordt verwacht.

Den Haag was vanwege de blessuregevoeligheid van Tim Knudsen al enige tijd op zoek naar een goede tweede man. Een druk eredivisieschema werd voor de huidige back-up Tomislav Hrelja als te veel gezien. Deze krijgt nu de kans om mee te trainen met het tweede team van de Hagenezen. Het is nog onduidelijk of Hrelja hierop ingaat.