Actie uit Nederland U20 vs Kölner Haie U20
Actie uit Nederland U20 vs Kölner Haie U20 — © Lex Eckhardt

3 september 202409:29

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Talententeams weer van start

bijzonder jaar

Het ijshockeyseizoen staat op punt van beginnen. Veel clubs zijn begonnen aan hun voorbereiding of zitten er midden in, zo ook IJshockey Nederland. Was de U20 in augustus druk met het Watersley Ice Hockey Tournament, zo startte de jonge vrouwen van het Nationaal Vrouwen Team U18 afgelopen zaterdag aan hun seizoen. Aanstaande zaterdag beginnen ook de Talentontwikkelingsteams aan hun seizoen. Dit jaar bijt de NLTU15 het spits af met een Nationale Trainingsdag op de ijsbaan in Tilburg.

Voor de Talentenprogramma van IJshockey Nederland wordt het een bijzonder jaar, want er komt een nieuw programma bij: een Talentontwikkelingsteam voor vrouwen in de leeftijdscategorie tot 16 jaar. Een jaar lang is er achter de schermen hard aan gewerkt om dit programma te ontwikkelen. Onder leiding van Joep Franke en Nancy van der Linden wordt er op zaterdag 28 september voor het eerst getraind in Tilburg. Na een paar jaar afwezigheid zijn Franke en Van der Linden dus terug bij IJshockey Nederland.

“Onze sport is populair onder jonge meiden, nu krijgen zij een platform om zichzelf te testen en uit te dagen”

— Robin de Vroede, general manager nationale teams

“Het is voor groot belang meer vrouwelijke ijshockeyers te ontwikkelen in Nederland om de goede prestaties van het Nationaal Vrouwen Team een vervolg te kunnen geven in de toekomst,” aldus Robin de Vroede, General Manager Nationale Teams. “Onze sport is populair onder jonge meiden, nu krijgen zij een platform om zichzelf te testen en uit te dagen. Met Joep en Nancy aan boord combineren we kennis en ervaring in het vrouwenijshockey dat overgebracht wordt op deze jonge speelsters.”


De eerste training van 28 september wordt opgevolgd door een trainingskamp tijdens de Herfstvakantie in oktober. Daarna zal er maandelijks getraind worden en wordt er naar een selectie toegewerkt dat eind van het seizoen naar een toernooi zal gaan om tegen leeftijdsgenoten te spelen.

Kalender trainingen en evenementen