30 december 200700:00

Door Joep Meijsen

Tenbult begint met winst

Andy Tenbult heeft zijn debuut als coach bij Den Haag winnend afgesloten. Jan Bohac en John Hecimovic hadden ieder drie doelpunten namens Hijs in een 7-2 overwinning op Nijmegen Devils.

Daarmee zet Den Haag een belangrijke stap in de richting van kwalificatie voor de play-offs. De ploeg had een reeks van vier nederlagen in de laatste vijf wedstrijden achter de rug, waardoor het team naar de vierde plaats op de ranglijst was gezakt. Alleen door het feit dat Amsterdam nog een slechtere serie neerzette, staat Den Haag nog op de belangrijke vierde plaats.

Deze week nam Andy Tenbult het roer over bij Hijs en dat leverde direct een overwinning op. Nijmegen Devils kon de tegenstander een halve wedstrijd goed bijhouden, maar werd in het slotstuk naar een behoorlijke nederlaag gespeeld. Daarbij zal ongetwijfeld de vele energie in de ook voor Den Haag zo belangrijke zege van vrijdag op Amsterdam een rol hebben gespeeld.

Eric Hoogvliets bracht Nijmegen vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong met zijn langverwachte eerste treffer van het seizoen. Dankzij treffers van Bohac (2) en Hecimovic ging Den Haag echter voor zeshonderd toeschouwers wel rusten met een ruime voorsprong. Door middel van een powerplaygoal van Josh Tataryn kwam Devils halverwege de wedstrijd nog een keer dichtbij, maar dat was ook het laatste tegengas.

John Hecimovic en Jan Bohac vergrootten de voorsprong van Den Haag nog voor het einde van de tweede periode naar 5-2 en Jan-Jaap Natte en nog een keer Hecimovic zorgden ervoor dat de overwinning er ruim uit kwam te zien. Josh Mizerek, de afgelopen periode de interim-coach, nam een assist voor zijn rekening op het laatste doelpunt.

Voor Nijmegen betekent de nederlaag dat het gat met de vierde plaats op de ranglijst nu zeven punten is, terwijl alle teams boven het team van Rob Meanchoff minimaal Ă©Ă©n wedstrijd minder hebben gespeeld. Voorlopig lijkt de strijd om de laatste twee play-off-plekken zich dan ook te concentreren op het trio Geleen, Den Haag en Amsterdam.