11 mei 200700:00

Door Joep Meijsen

Teunissen naar Trappers

Bob Teunissen heeft een contract ondertekend bij Tilburg Trappers. De aanvoerder van Nijmegen Emperors was al voor het begin van de play-offs benaderd door de latere landskampioen.

Dat meldt dagblad De Gelderlander vanmorgen. Trappers wordt de derde club voor Teunissen in Nederland. Eerder kwam hij al een seizoen uit voor Eaters Geleen. Met 29 goals en 31 assists in 41 wedstrijden was Teunissen de nummer drie op de topscorerslijst van in Nederland geboren spelers. Alleen Simon de Wit en Jan-Jaan Natte tekenden voor meer punten.

De 25-jarige Teunissen fungeerde de afgelopen twee seizoenen als aanvoerder van Nijmegen. De geboren Wijchenaar maakte in 1999-2000 zijn debuut voor wat toen nog Nijmegen Tigers heette. De afgelopen jaren was de ijshockeyer ook een vaste waarde in het Oranje van de bondscoaches Doug Mason en Tommie Hartogs. Met Nijmegen won hij verschillende landstitels en plaatste hij zich drie seizoenen geleden voor de bekerfinale.

Het vertrek van Teunissen betekent een forse aderlating voor het Nijmeegse ijshockey, waarvan de toekomst nog altijd onzeker is. De organisatie die het ijshockey in Nijmegen de afgelopen drie seizoenen organiseerde is failliet verklaard. Op dit moment wordt er gewerkt aan een doorstart. Vorige week tekende ook aanvaller Jake Brenk al bij een andere club.

Trappers legde kort na het seizoen Jeff Burgoyne al vast voor het nieuwe seizoen. Ook coach Larry Suarez verlengde zijn contract bij de landskampioen.