Div teams 1112

1 februari 201212:17

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up Week 18

Een korte en iets verlate round-up op deze woensdag. Met onder meer nieuws over de wedstrijden van Den Haag de komende dagen, de toekomst van Amsterdam, de imports van Flyers en een scheidsrechter die na twaalf jaar weer gewoon speler is geworden.

Den Haag reist vandaag toch af naar Heerenveen voor de eerste wedstrijd uit de tussenronde om het kampioenschap van Nederland. Of de ontmoeting van komende zaterdag in eigen huis tegen Tilburg ook doorgaat, is nog de vraag. De echtgenote van speler/coach Alexander Selivanov wordt komend weekeinde begraven en het grootste deel van de selectie van Den Haag wil bij die gelegenheid aanwezig zijn.

Jamie en Jason Visser alsmede Marcus Pryde en Yan Turcotte maken het seizoen af bij Friesland Flyers. Zaterdag was al duidelijk dat acties van de spelers om geld in te zamelen voldoende hadden opgeleverd en het besluit om door te gaan met de imports is maandagavond door het bestuur van Flyers geformaliseerd. Jamie Visser in de Leeuwarder Courant: ‘Er is een sponsor die garant staat voor het bedrag als we tekort komen. Dus we proberen nog wel zoveel mogelijk geld te blijven inzamelen.' Joey Sides is wel vertrokken, Hans Kroon keert om deze reden mogelijk terug in de opstelling van Flyers.

Amsterdam is voornemens ook volgend jaar op het hoogste niveau te spelen. Het is de bedoeling om de selectie dan uit te breiden met enkele nationale of internationale routiniers om de ploeg te versterken. Daartoe worden op dit moment serieuze gesprekken gevoerd met sponsoren. Een groot deel van de huidige spelersgroep moet de basis gaan vormen voor het team voor volgend jaar. De intentie is ook om verder te gaan met Ron Berteling als hoofdcoach.

De Belgische scheidsrechter Wim Blockx is enkele weken geleden per direct gestopt met fluiten. Aanleiding was het aanwijzingsbeleid voor de Belgische bekerfinale van komende zondag, die volgens hem niet eerlijjk is verlopen. ‘Ik heb mijn buik vol van vriendjespolitiek', zegt hij in de Belgische media. De 42-jarige referee heeft zich als speler aangemeld bij Heist op den Berg, al heeft hij twaalf jaar niet gespeeld. ‘Ik ga graag een uitdaging aan en ik ben echt te competitief ingesteld om bij de recreanten te gaan spelen.'

Op jeugdniveau zijn intussen de eerste prijzen van het nieuwe seizoen uitgereikt. In twee poules wonnen de U12-teams van Den Haag en Tilburg de beker. Dat gold ook voor de U14 van Utrecht Dragons. Ook de eerste landskampioen is intussen bekend. De Jeugdrecreanten van Nijmegen Devils hebben in die divisie de landstitel binnengesleept. Komende vrijdag kan het eerste team van Nijmegen in de Eerste Divisie Poule B de titel binnenslepen door winst op Zoetermeer.

Voormalig White Caps-verdediger Dustin DeGagne is ook weer onderdak. De 26-jarige Canadees heeft voor de rest van het seizoen getekend voor de Dayton Gems uit de Central Hockey League. DeGagne speelde twee jaar geleden al in dezelfde liga voor de nu niet meer bestaande Bloomington PrairieThunder. DeGagne was één van de zes buitenlandse spelers die enkele weken geleden besloot te vertrekkken uit Turnhout. Zijn voormalige teamgenoot Ryan Warsofsky heeft in dezelfde liga getekend voor Rio Grande Valley Killer Bees.