Div teams 1112

12 oktober 201121:06

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up Week 2

Het is weer tijd voor het wekelijkse rondje langs de ijsbanen, beter bekend als de Tuesday Roundup. In deze editie aandacht voor werkvergunningen in Den Haag, de gezondheid van de selectie van Turnhout White Caps, kritiek van Trappers coach Theo van Gerwen en nog veel meer.

Den Haag hoopt komende vrijdag voor het eerst de beschikking te hebben over de nieuwe Slowaakse doelman Imrich Petrik. Het is nog even wachten op het rondkomen van de werkvergunning voor de oud-doelman van Freiburg. Tegen die tijd hoopt de club dat ook John Gordon voor het eerst speelgerechtigd is. Ook bij hem is het nog wachten op het rondkomen van de werkvergunning.

Turnhout heeft aan het uitstapje naar Ankara voor de Continental Cup niet alleen een ticket overgehouden voor de volgende ronde, maar ook een zieke selectie. Waarschijnlijk was er sprake van een salmonella-infectie door een van de maaltijden, waardoor een deel van de selectie last kreeg van buikloop. Dit had ook zijn effect op de wedstrijden van afgelopen weekeinde tegen Den Haag en Tilburg, die beiden werden verloren.

Drie Amerikaanse imports van Turnhout - Ryan Warsofsky, Tyler O'Brien en Bobby Torney - houden een blog bij over hun eerste jaar prof-ijshockey. Het blog heet 'The European Hockey Experience: Belgian Style' en heeft onder andere foto's en video van de trip naar Istanbul, korte impressies van wedstrijden en een verhaal over een avond stevig drinken met Belgische politici.

In Geleen kreeg Rowan Delil afgelopen zondag zijn eerste speelminuten van het seizoen. Hij kreeg twee goals tegen in de ruim van Amsterdam gewonnen wedstrijd. ‘De coach heeft mij, maar ook andere jonge jongens gezegd dat hij ons rustig wil brengen. Dit zijn de wedstrijden om je te laten zien. Ik denk dat ik mijn kans heb gepakt', zegt Delil in dagblad De Limburger.

Trappers-coach Theo van Gerwen was afgelopen weekeinde niet mild voor zijn ploeg, ondanks de dubbele zege op Belgische tegenstanders. Na afloop van de wedstrijd in Turnhout maakte hij zich in Brabants Dagblad zorgen over het gebrek aan creativiteit in de ploeg en na de zege op Leuven kritisch over het feit dat een aantal spelers het eigenbelang had laten prevaleren boven het teambelang. ‘Als je een goede speler bent, dan doe je wat je moet doen in het belang van de ploeg. We begonnen nog goed, maar na de 3-0 wilden ze een showtje opvoeren. Passje hier, tikje daar. Daar hebben wij het team niet voor, wij hebben geen supersterren.'

De ophef in Heerenveen over het optreden van Sven Bergman in de uitwedstrijd in Tilburg zit de club nog steeds dwars. ‘Ik hou me normaal nooit met scheidsrechters bezig, maar dit gaat te ver', laat voorzitter Danny Micola optekenen in de Leeuwarder Courant. Coach Justin Bekkering houdt zijn opmerkingen over de arbitrage neutraler. ‘De ene scheidsrechter fluit voor alles, de andere laat alles doorgaan. Je weet nooit waar je aan toe bent. Maar je mag je nooit achter slechte arbitrage verschuilen', stelde hij na afloop van de winst op Kemphanen zaterdag.

Bij Eindhoven Kemphanen wilde Tommie Hartogs zich ook niet verschuilen achter de late terugkomst uit Heerenveen zaterdagnacht voor de nederlaag tegen Eaters. ‘Absoluut geen ideaal programma, maar het is nu eenmaal zo. Ook de andere ploegen krijgen er trouwens mee te maken', zegt hij in Eindhovens Dagblad. De coach had wel kritiek op de instelling van zijn ploeg. ‘De ploeg liet onze goalie in de steek. Als je dan ook nog eens zelf niet scoort, wordt het moeilijk.'

Red Eagles Den Bosch won de eerste wedstrijd van het seizoen in de eerste divisie met 6-0 van het tweede team van Tilburg Trappers. De club is zich aan het herstellen van de uit de hand gelopen wedstrijd tegen Groningen van vorig seizoen, die een boete en punten in mindering opleverde. Coach Mari Saris in Brabants Dagblad: ‘Het seizoen was echt naar de knoppen. Die jongens hadden iets van: 'als het zo moet, dan hoeft het niet meer'. Later overwogen ze toch weer te ijshockeyen. (Dennis, red.)Jonkers kwam bij de oefenwedstrijd tegen Dordrecht kijken. Bij hem begon het weer te kriebelen. (Huub, red.)Verdonschot kijkt het nog even aan, maar ik hoop ook hem er weer bij te krijgen.'

Marcel Bruinsma en Deniz Mete delen nog steeds de titel van Strafbankkoning. De spelers van Den Haag en Tilburg liepen tot nu toe dit seizoen allebei tegen 27 strafminuten op, evenveel als vorige week. De nummer drie op de lijst, Thomas Roosendaal, kwam niet in actie door een blessure. Joep Vercammen van Herentals blijft vierde, maar liep tegen acht strafminuten op en staat nu op 24, een minuut minder dan Roosendaal.