Div teams 1112

13 maart 201218:35

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up Week 24

Het is een rare week zo zonder play-off-ijshockey. Toch maar een editie van de Tuesday Round-up, met onder meer informatie over Trappers op trappers voor het goede doel, een Nederlander die 8000 euro verdiende met ijshockey en een round-up van de Nederlanders in het Amerikaanse college-ijshockey.

Tilburg Trappers staat na de uitschakeling in de play-offs niet stil. De ploeg gaat met liefst elf spelers die Mont Ventoux met de fiets beklimmen. Samen met hoofdsponsor Destil gaat de selectie van Trappers op de trappers proberen zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting Orange Babies, die zich inzet voor het helpen van zwangere vrouwen met hiv en hun kind. De ijshockeywereld kan bijdragen door geld over te maken op rekening 1490.52.251 ten name van st. Topijshockey tilburg inz. orange babies.

Een Nederlandse ijshockeyliefhebber heeft een bijzonder goed weekeinde achter de rug. De site Wedden-op-Sport.com meldt dat een man uit het noorden van het land met de inzet van 0,25 euro op drie ijshockeywedstrijden een bedrag van 8000 euro in de wacht heeft gesleept. Het ging om ontmoetingen in de competities van Zweden, de NHL en Zwitserland. Hij ontving in totaal ruim 32.000 keer zijn inzet.

De organisatie van het WK U18 in Heerenveen is nog op zoek naar twee gemeenten die activiteiten willen organiseren voor een van de deelnemende landen op de wedstrijdloze dagen van het toernooi. Tot nu toe hebben Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellinwerf en Het Bildt al hun medewerking toegezegd, voor meer informatie [email protected].

De play-offs zijn begonnen in het Amerikaanse college ijshockey. Voor Mitch Bruijsten en de Alaska Anchorage Seawolves eindigde deze in de eerste ronde. In de best-of-three werd in twee wedstrijden verloren van de Minnesota Golden Gophers. Bruijsten zelf kwam niet in actie tijdens de twee wedstrijden. Vorig jaar schakelden de Seawolves dezelfde tegenstander nog uit in de eerste ronde van de play-offs.

Nardo Nagtzaam en de Mercyhurst Lakers deden het beter met een overwinning in drie wedstrijden tegen Holy Cross. Tegenstander in de halve finales van de Atlantic Hockey-divisie is nu Air Force. Nagtzaam pikte in de serie een assist op in de openingswedstrijd van de serie die door Mercyhurst werd gewonnen. Het seizoen wordt nu op 16 maart vervolgd in Rochester, NY tegen Air Force.

Mike Dalhuisen en de Quinnipiac Bobcats zagen hun seizoen afgelopen weekeinde ook ten einde komen. In drie wedstrijden verloor de ploeg van Colgate University in de kwartfinales. Eerder was in de eerste ronde wel afgerekend met Brown. De drie wedstrijden werden op vrijdag, zaterdag en zondag allemaal als uitwedstrijden gespeeld, waarbij de beslissende ontmoeting door Colgate met 4-0 werd gewonnen.

Steve Mason en de Miami University Redhawks wonnen hun serie tegen Michigan State eenvoudig en mogen het nu opnemen tegen Western Michigan. Steve Mason kwam niet in actie voor Miami bij de twee wedstrijden.

Ook voor Ryan Collier en Bowdoin Polar Bears zit het seizoen erop met een nederlaag tegen Middlebury.

Het lijkt wel zeker dat Jay Latulippe de opvolger van Brian Mullally wordt als Strafbankkoning. De Canadese aanvaller van Tilburg liep dit seizoen tegen 179 strafminuten op. Mullally zelf is, samen met Matt Korthuis, de hoogstgeplaatste speler van een finalist met 56 minuten achterstand. De hoogst geplaatste Eater in de ranglijst is Akim Ramoul met 90 strafminuten.