20 oktober 200700:00

Tijgers blijft ongeslagen

Amstel Tijgers heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De ploeg van Ron Berteling was in de Jaap Edenhal met 3-1 te sterk voor Nijmegen Devils. Paul Vincent had een goal en een assist namens de ploeg uit de hoofdstad.

Nijmegen Devils speelde zonder de deze week weggestuurde Scott Goheen en is nog in afwachting van eventuele vervangers. De nieuwste aanwinst van Nijmegen, Tom Yawney, was nog niet speelgerechtigd en ontbrak dus ook in de opstelling van speler-coach Rob Meanchoff. Benjamin Finkenrath kreeg voor de tweede wedstrijd op rij de start bij Nijmegen.

Het was echter Amsterdam dat het beste uit de startblokken schoot. Voordat de eerste vijf minuten van de wedstrijd waren verstreken stonden de hoofdstedelingen al met 2-0 voor. Mark Tanner en Brad Smulders scoorden de doelpunten en leken daarmee basis te leggen voor een grote overwinning. Daar kwam het echter niet van, wat deels de verdienste was van een hardwerkend Nijmegen.

De formatie uit de oudste stad van Nederland kwam in de tweede periode zelfs op 2-1 toen jongeling Dave van Mol op de powerplay scoorde. Tot een sensatie leidde het niet, Paul Vincent beantwoordde de Nijmeegse comeback negen minuten voor tijd met een eigen treffer met een man meer op het ijs.

Daarmee zet Amsterdam de opvallende start van het seizoen voort. Met zeges op Geleen, Groningen, Heerenveen en Nijmegen is de ploeg op volle stoom op weg naar de halve finales van de beker. Nijmegen zit nog op nul punten en kan zich langzaam gaan opmaken voor de reguliere competitie.