30 december 200700:00

Door Joep Meijsen

Tijgers dik langs Grizzlies

Amstel Tijgers pakte in eigen huis drie belangrijke punten door Groningen met een 8-2 nederlaag naar huis te sturen. Vince Malts nam twee goals en twee assists voor zijn rekening in de ruime zege.

Voor Groningen was het de eerste wedstrijd na de onverwachte overstap van hoofdcoach Andy Tenbult naar Den Haag. De club is nog op zoek naar een opvolger, waardoor de positie van coach vanavond werd waargenomen door aanvaller Mark Allen. Punten leverde dat niet op voor de dit jaar in de eredivisie teruggekeerde ploeg. De laatste zege van de noorderlingen stamt alweer van zaterdag 10 november, toen in eigen huis in overtime van Nijmegen werd gewonnen.

De nederlaag tegen Amsterdam was alweer de twaalfde op rij voor Groningen. De hoofdstedelingen zelf hadden ook een serie van zes nederlagen in zeven ontmoetingen achter de rug, maar vond in Groningen de juiste tegenstander om het zelfvertrouwen op te vijzelen. Alexander Schaafsma was er weer bij, maar Mark Tanner en Jochen Gross ontbraken nog in de opstelling, terwijl ook Leo van den Thillart afwezig was.

Veel moeite had Amstel Tijgers niet met Groningen, hoewel Tijgers nog altijd moeizaam draait. Via goals van Brad Smulders, Vince Malts en Marcel Kars pakte het team van Ron Berteling in de eerste periode al een ruime voorsprong, die daarna stelselmatig werd uitgebouwd. Voor Groninger Reinier Holthof was het een bijzondere wedstrijd, hij scoorde zijn eerste goal in de eredivisie. De andere Groningse treffer kwam op naam van Matt Tremblay.

Nadat Mike Gough en Vince Malts er in de tweede periode 5-1 van hadden gemaakt, kreeg Kisito Zonneveld nog een periode speeltijd van de technische staf van Amsterdam. David Deeves, Joey Oosterveld, en Mike Gough vonden in de derde doorgang het net namens Amsterdam, dat hierdoor op slechts twee punten afstand van de vierde plaats komt, die straks recht geeft op een plaats in de play-offs. Ook de derde plaats ligt nog binnen het bereik van de hoofdstedelingen. Geleen heeft drie punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.