Devils swart close 0708

16 juli 200900:00

Door Joep Meijsen

Tijgers haalt goalie Swart terug

Amstel Tijgers neemt doelman Casper Swart over van Den Haag. De in Nijmegen opgeleide goalie volgt Jan Münster op en gaat in de hoofdstad een duo vormen met Kisito Zonneveld.

Het wordt het tweede seizoen van de international in de hoofdstad. In het seizoen 2003-04 kwam hij ook al uit voor Amsterdam, waarmee hij toen de nationale titel won. Afgelopen jaar werd Swart met Den Haag al kampioen als back-up achter Tim Knudsen. Als eerste goalie won hij ook een landstitel met Nijmegen.

Swart is al jaren een vaste keuze in de WK-selecties van de verschillende bondscoaches. Afgelopen seizoen begon hij in Nijmegen, maar na een conflict met coach Frank Gentges stapte hij over naar de Hofstad.

Coach Ron Berteling van Amstel Tijgers is tevreden over de nieuwe aanwinst. ‘Casper past in het beleid van Amsterdam om ruim baan te bieden aan Nederlandse spelers. Omdat ervaren Nederlandse spelers schaars zijn, en zeker op die positie, is het mooi dat we Swart hebben kunnen vastleggen. Casper heeft het in Amsterdam goed gedaan. Hij heeft bijgedragen aan verschillende kampioenschappen voor de teams waar hij voor uitkwam. Ook vorig jaar in Den Haag heeft hij tijdens de blessure van Knudsen voortreffelijk werk geleverd. We kunnen denk ik stellen dat we in het duo Kisito en Casper een goede basis hebben om op voort te bouwen.'

Heerenveen was afgelopen jaar de enige club in de eredivisie met een Nederlands goalie-duo. Doelman Jan Münster maakte recent al bekend over te stappen naar een club in Duitsland.