27 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Tijgers haalt verdediger

Amstel Tijgers heeft de selectie versterkt met de 29-jarige verdediger Vince Malts. De speler heeft acht jaar aan profervaring, maar kwam door persoonlijke omstandigheden de afgelopen twee jaar slechts sporadisch in actie.

Dat heeft Amsterdam bekendgemaakt. De nieuwe speler werd ooit gedraft door de Vancouver Canucks, maar schopte het nooit tot de NHL. Hij werd opgeleid als aanvaller, maar schakelde enkele jaren geleden over op de defense. Hij zal ook in deze rol een plek krijgen in de selectie van Ron Berteling en Tom Hartogs.

De in Philadelphia geboren aanvaller speelde twee seizoenen op het hoogste jeugdniveau in Quebec, alvorens hij de overstap maakte naar de profs. Daar speelde hij delen van zeven seizoenen in de sterke East Coast Hockey League. Hij was laatstelijk actief voor twee clubs in de United Hockey League. Dit was in het seizoen 2005-06. De speler kwam echter slechts zes wedstrijden in actie.

Volgens de organisatie in Amsterdam is de speler echter afgetraint en klaar voor inzet in de Nederlandse competitie. Het is de tweede versterking voor de defensie van Amstel Tijgers in korte tijd. Eerder al kondigde Leo van den Thillart zijn comeback aan. In zijn laatste volwaardige seizoen kwam Malts in 79 wedstrijden tot elf goals, vijftien assists en liefst 214 strafminuten.

Amsterdam kreeg onlangs een klap te verwerken toen sterspeler Paul Vincent overstapte naar Den Haag. De club kondigt nog verdere versterking aan op korte termijn om de strijd om een plek in de play-offs vol aan te kunnen gaan. Amsterdam greep onlangs naast een plek in de halve finales van de beker.