Tijgers vdheuvel close 0708

2 mei 200800:00

Door Joep Meijsen

Tijgers houdt talent vast

Amstel Tijgers heeft de contracten van international Ivy van den Heuvel en voormalig jeugdinternational Brent Janssen verlengd. Eerder al werden Kevin Bruijsten en Joey Oosterveld vastgelegd voor het nieuwe seizoen.

Daarmee maakt Amsterdam een begin met de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen, waarin het team sterker verwacht te presteren dan afgelopen jaar het geval was. Amsterdam miste voor het eerst in jaren zowel de play-offs als de halve finale van de play-offs.

De 19-jarige Van den Heuvel werd opgeleid bij Tilburg, maar gaat intussen zijn derde seizoen in bij Amstel Tijgers. Vorige maand maakte hij deel uit van de selectie van het Nederlands team die in Innsbruck op het nippertje klassenbehoud wist veilig te stellen. In 33 wedstrijden had hij vier goals en zeventien assists met 56 strafminuten.

Brent Janssen stapte vorig jaar vanuit Heerenveen over naar Amsterdam. De 20-jarige aanvaller speelde 36 wedstrijden, waarin hij tot zes goals en vijf assists kwam. De in Nijmegen opgeleide Kevin Bruijsten was de succesvolste in Nederland opgeleidde aanvaller vorig seizoen bij de Amsterdammers. In 37 wedstrijden nam hij vijftien goals en 22 assists voor zijn rekening voor gemiddeld bijna een punt per wedstrijd. Bruijsten viel vorige maand als laatste af voor het wereldkampioenschap.

De 19-jarige Joey Oosterveld is een van de eerste talenten van een nieuwe generatie Amsterdamse spelers die zich een vaste plaats in de selectie van Ron Berteling wist te verwerven. De aanvaller had vier goals en Ă©Ă©n assist in 32 wedstrijden in de eredivisie. Daarnaast pikte hij in de U20 ook nog zestien punten mee in acht wedstrijden.

Klik hier voor het complete IJshockey.com transferoverzicht en hier voor de situatie bij Amsterdam.