3 november 200700:00

Door [email protected]

Tijgers moeite met Grizzlies

Groningen maakte het Amsterdam zaterdag in eigen hal knap moeilijk. De ploeg van Andy Tenbult wist vanuit een 5-0 achterstand terug te komen naar 5-4, maar moest uiteindelijk toch zonder punten naar huis. Paul Vincent scoorde drie keer voor Amsterdam.

In de eerste helft van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de gastheren. Amsterdam liep vrij eenvoudig uit naar een 5-0 voorsprong door doelpunten van Marcel Kars, David Deeves, Paul Vincent (2x) en Mike Gough.

Maar in de slotminuten van de tweede periode begon Groningen aan een opmerkelijke comeback. Een 5-tegen-3 wedr nog niet uitgebuit, maar op het moment dat er weer vier Amsterdammers op het ijs staan slaat Matt Tremblay toe. Slechts 24 seconden later maakt Danny Kerstholt er zelfs 5-2 van.

Straffen voor Tim Knudsen en Brad Smulders hielpen Groningen in de openingsminuten van de derde periode verder. Lucas Fransen wist op aangeven van Matt Tremblay te scoren in de dubbele powerplay. Een slechte actie van goalie Tim Knudsen stelde Groningen zelfs in staat om shorthanded 5-4 te scoren.

Nadat Paul Vincent de marge voor de hoofdstedelingen weer op twee zette leek de comeback gestelpt, maar Groningen scoorde 43 seconden later via Robert Eefting weer de aansluitingstreffer. Grizzlies groef daarna het eigen graf door kort achter elkaar tegen twee straffen aan te lopen. Brad Smulders benutte de kans en maakte er 7-5 van.

In de laatste drie minuten kregen de Grizzlies nog een 5-tegen-3 powerplay. Andy Tenbult vroeg een timeout aan voor zijn ploeg, maar zijn spelers wisten niet nogmaals Knudsen te verslaan. Amsterdam pakte uiteindelijk de volle winst, maar zal niet met volle tevredenheid terugkijken op deze wedstrijd.