29 oktober 200700:00

Door [email protected]

Tijgers onderuit in Geleen

Twee shorthanded goals hielpen Geleen zondag aan een knappe overwinning op Amsterdam. Jamie Visser scoorde een loepzuivere hattrick in een doelpuntrijke derde periode voor de 6-4 winst.

De nummer drie en vier in de bekercompetitie deden er lang over om het eerste doelpunt aan te tekenen. Pas in de 34e minuut was het Jeffrey Mens die de 0-0 stand doorbrak. Amsterdam was echter niet van plan om lang tegen die achterstand aan te kijken en trok de stand binnen drie minuten weer gelijk.

Aan het begin van de derde periode kwam Amsterdam op voorsprong. Marcel Kars had een interference penalty uitgezeten en scoorde 13 seconden na het einde van zijn straf de 1-2. Jamie Visser had daarna een goede zes minuten nodig om de bordjes te verhangen. Zijn twee goals zetten de thuisploeg met iets meer dan zes minuten op een 3-2 voorsprong.

Een hooking-call tegen Lars Ivarsson leek een uitgelezen mogelijkheid voor Amsterdam om terug te komen in de wedstrijd. Het was echter Jamie Visser die met een shorthanded goal de nekslag uitdeelde. Met drie opeenvolgende goals in eenzelfde periode zette hij daarmee een zeldzame, zuivere hattrick neer. Het drama voor Amsterdam was echter nog niet compleet. In dezelfde Tijgers-powerplay wist Geleen nogmaals shorthanded te scoren. Slechts 25 seconden na de goal van Visser was het Brian McGarry die er 5-3 van maakte.

Amsterdam kreeg in de slotfase nog een sprankje hoop. Eerst scoorde Kevin Bruijsten zijn tweede goal van de avond voor de 5-3, daarna verkleinde Brad Smulders - met goalie Tim Knudsen van het ijs - de marge tot Ă©Ă©n goal. De Tijgers haalden in de slotminuut Knudsen nogmaals van het ijs, maar nu kon Geleen wel van het open net profiteren. Akim Ramoul zorgde er met zijn derde competitiedoelpunt voor dat de volle drie punten in Geleen bleven.

Geleen en Amsterdam wisselen door de Eaters-zege van plek in de stand. Geleen staat op onderling resultaat derde, terwijl Amsterdam de vierde plek inneemt.