26 september 200700:00

Door Joep Meijsen

Tijgers testen Risto Mollen

Oud-international Risto Mollen speelt komend weekeinde mee met Amstel Tijgers in strijd om de Ron Berteling Trofee. De 42-jarige aanvaller wil kijken of hij het niveau in de eredivisie nog aankan.

Dat meldt Amstel Tijgers in de nieuwsbrief. Mollen was de afgelopen jaren actief als coach bij Eindhoven en als juniorenbondscoach. Twee jaar geleden speelde hij nog regelmatig mee met zijn club en tekende in tien wedstrijden voor zes goals en zeventien assists, goed voor ruim twee punten per wedstrijd. Zijn laatste optreden in de eredivisie stamt alweer van eind jaren negentig, toen hij met Nijmegen Tigers de landstitel won.

De op 16 november 1964 geboren aanvaller kwam in zijn lange loopbaan voor een breed pallet aan teams, waaronder Heerenveen, Eindhoven, Utrecht, Nijmegen en Deurne. Begin jaren negentig maakte hij deel uit van de sterke teams die Geleen op de been bracht. Mollen was ook tien jaar lang een vaste waarde in de nationale ploeg. Tussen 1984 en 1994 speelde hij 87 interlands, waarin hij twintig goals en 24 assists voor zijn rekening nam. Hij is daarmee de nummer 22 op de all time topscorerslijst.

Mollen komt zaterdag in Amsterdam talloze oude bekenden tegen, die uitkomen in de speciale wedstrijd ter ere van de vijftigste verjaardag van Ron Berteling. Deze wedstrijd tussen Oud-Amsterdam en de Rest van Nederland begint om 15.00 uur en brengt een ongekende verzameling spelers uit de geschiedenis van het Nederlandse ijshockey samen, waaronder Tonny Collard, Henk Hille, Doug Mason, Klaas van der Broek, Johan Toren, Antoine Geesink en de net gestopte Leo van den Thillart. In totaal zijn er ruim zestig spelers, coaches en scheidsrechters betrokken bij de reĂĽnie.

De wedstrijd om de Ron Berteling Trofee tussen Amsterdam en Tilburg begint om 18.00 uur en moet uitgroeien tot een jaarlijkse traditie als opening van het nieuwe ijshockeyseizoen. De toegang tot beide wedstrijden bedraagt 18,50 euro. Jeugd tot en met zestien jaar komt voor 13,80 euro binnen.