18 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

Tijgers wisselen defense in

De Amerikaanse verdediger Art Mnatsakanov komt toch niet uit voor Amsterdam. De club uit de hoofdstad krijgt de werk- en verblijfsvergunning voor de defense niet op orde en gaat op zoek naar een vervanger.

Dat meldt Amstel Tijgers in de nieuwsbrief. De komst van Mnatsakanov werd begin september door Amsterdam bekendgemaakt samen met de komst van de al wel spelende Michael Gough (foto, rechts). Omdat zijn papieren niet op orde waren heeft de verdediger nog niet gespeeld dit seizoen.

Nederlandse ijshockeyclubs zijn de afgelopen periode verschillende keren op de vingers getikt voor het opstellen van spelers van buiten de EU zonder dat de papieren al helemaal op orde waren. Zo heeft het ten onder gegane Nijmegen Emperors een boete ontvangen van veertigduizend euro. Toen werd gemeld dat ook andere clubs boetes zouden hebben ontvangen.

Mnatsakanov speelde vorig jaar voor de Florida Seals en Pee Dee Cyclones in de SPHL. In 55 wedstrijden kwam hij tot acht goals, 31 assists en liefst 157 strafminuten. In al zijn seizoenen als profspeler passeerde hij de grens van honderd strafminuten. Of Amsterdam al een opvolger op het oog heeft, is niet bekend gemaakt.