Devils vs trappers bat score 230110

24 januari 201000:00

Tilburg breekt streak Devils

De zegereeks van Nijmegen Devils blijft steken op vijftien. Een loepzuivere hattrick van Daryl Bat in de derde periode bezorgde Tilburg Trappers de overwinning in de wedstrijd tussen de nummers één en twee in de competitie.

In een relatief goedgevuld Triavium schotelden Nijmegen en Tilburg het publiek een ware kraker voor met weergaloze doelpunten, een opstootje,controversiële momenten en merkwaardige fouten. Devils speelde bij vlagen oogstrelend ijshockey, maar vergat dat in voldoende doelpunten om te zetten. Tilburg benutte zijn snelheid goed en wist de powerplay van Devils goed te ontregelen.

Devils speelde zijn beste ijshockey in de eerste periode. Het was echter Tilburg dat tot scoren kwam. Chris St. Jacques reageerde adequaat en schoot de puck hoog achter Chris Boucher. De wedstrijd was iets meer dan twee minuten oud en er waren al drie scoringskansen geweest, een tempo dat de teams de hele wedstrijd vasthielden. Het was eigenlijk onvoorstelbaar dat de goal van St. Jacques de enige was in de openingsperiode.

Vroeg in de tweede periode kwam Devils via Doug Orr op gelijke hoogte na een flitsende combinatie tussen Nick Deschenes en Phil Aucoin. Kort daarna verloor Ritchie van Hulten zijn hoofd en nam opzichtig wraak na een check aan de boarding met een slashing. Scheidsrechter Bergman noemde het tripping en binnen twintig seconden stond Devils op voorsprong. Brad Smulders schoot de puck in het dak van het doel.

Niet veel later leek het zelfs 3-1 te worden, maar na rijp beraad besloot de referee dat de puck vanaf de lat niet achter de doellijn terecht was gekomen. Zoals zo vaak, vallen de goals dan aan de ander kand. David Cornacchia zal zelf verbaasd zijn dat zijn schotje van afstand om ruimte te scheppen voor een wissel pardoes het net in zeilde. Doelman Boucher verkeek zich compleet op die puck.

Het aanvalsspel bleef op en neer golven, waarbij het Trappers was dat nog een keer toesloeg. Chris St. Jacques brak uit, verstuurde een pass voorlangs en Casey Vanschagen maakte af met een uitstekende one-timer. Devils kreeg daarna vier volle minuten op de powerplay, maar slaagde er niet in de achterstand nog voor de pauze weg te werken.

Dat gebeurde wel na enkele minuten spelen in de derde periode. Doug Orr vuurde het schot af, Yutaka Fukufuji gaf de vette rebound weg en via de stick van Nick Deschenes caramboleerde de puck over de lijn. Het bleek het laatste feestje voor het Nijmeegse deel van het publiek en het startsein van de Dary Batshow.

De watervlugge forward werd door Kory Scoran met een scherpe pass weggestuurd voor zijn eerste, vier minuten later bereidde Peter van Biezen de tweede voor en als slagroom op de taart werkte Bat de puck vlak voor tijd ook nog in het lege net. Drie doelpunten op rij, in é&eaeacute;n periode. Een hattrick volgens de meest strikte definitie. Met die laatste goal passeerde hij bovendien Phil Aucoin op de topscorerslijst, waardoor hij de nummer één van het land is.

Voor de stand betekent dit dat Tilburg in ieder geval voorkomt dat het gat met Devils nog groter wordt. De Nijmegenaren hebben nu nog een voorsprong van negen punten over met één wedstrijd minder gespeeld.