Oranje Estland WK Kevin Bruijsten juicht 2017

28 september 201719:39

Door Joep Meijsen

Tilburg contracteert Kevin Bruijsten

International Kevin Bruijsten speelt komend seizoen voor Tilburg Trappers in de Oberliga. De captain van Oranje tijdens de laatste twee WK's keert daarmee na drie seizoenen in het buitenland terug bij een Nederlandse club.

Bruijsten was de afgelopen weken op zoek naar een nieuwe club nadat zijn contract bij Mulhouse begin deze maand werd ontbonden. Bij Tilburg komt Bruijsten samen te spelen met zijn jongere broer Mitch die al enkele seizoenen voor Tilburg in de Oberliga uitkomt.

Vorig jaar speelde Bruijsten het grootste deel van het seizoen in de Britse competitie voor Dundee Stars, waarmee hij de finale om het kampioenschap haalde en goed was voor ruim een punt per wedstrijd. De jaren daarvoor speelde hij voor Amiens op het hoogste niveau in Frankrijk.

Met Bruijsten trekt Tilburg een voormalige winnaar van de Frans Henrichs-bokaal voor de beste Nederlandse speler op het hoogste niveau aan. In 2010 werd hij kampioen van Nederland met Nijmegen. Hij speelde verder in Nederland voor Heerenveen en Eindhoven.

Trappers begint komende vrijdag aan het nieuwe seizoen in de Oberliga. In eigen huis speelt Tilburg tegen Preussen Berlin. Klik hier voor de previews op het nieuwe seizoen in de Oberliga.