12 juni 200900:00

Door Joep Meijsen

Tilburg haalt verdediger uit VS

Tilburg Trappers heeft de 27-jarige verdedigende verdediger Mark Adamek aangetrokken. Het is de derde nieuwe import voor de Brabantse eredivisionist.

Adamek is afkomstig uit Hollister in Californië. De afgelopen drie seizoenen kwam hij uit voor Stockton Thunder dat in de East Coast Hockey League speelt. Daar was hij een teamgenoot van voormalig Trappers-speler Mike Lalonde. In zijn drie seizoenen pakte Adamek acht goals en 26 assists mee en liep hij tegen 139 strafminuten op.

De nieuwe import van Tilburg Trappers speelde vier jaar college-ijshockey voor Lake Superior State University. Daarvoor was hij actief voor verschillende jeugdteams in de Verenigde Staten. Adamek is een keuze van de nieuwe coach van Tilburg Trappers, Mark Pederson, en geldt als de vervanger van de vorig jaar veel geblesseerde Tony Bergin van wie afscheid is genomen.

Pederson: 'Mark is een grote (1.90 meter) sterke verdediger. Ondanks zijn lengte is hij een prima schaatser, die het spel prima ziet. Hij is een zekerheid achterin en niet te beroerd om veel werk te verzetten. In de East Coast Hockey League speelde hij vaak tegen de sterkste spelers van de tegenstander en dit ging hem uitstekend af. Daarnaast beschikt hij over leiderschapskwaliteiten, zowel op als buiten het ijs, waarvan de jonge spelers veel kunnen leren.'

Adamek is de derde verdediger onder contract bij Tilburg Trappers. Eerder al werden Rody Jacobs en Stanislav Nazarov vastgelegd. In de aanval werd ex-Geleen-forward Brian McGarry aangetrokken, terwijl Robbert Marcelis terugkeerde uit Eindhoven. De Japanse doelman Yuaka Fukufuji is de vierde nieuwkomer in de selectie van de ook al nieuwe Mark Pederson.