Trappers scoran look 200910

3 oktober 200900:00

Tilburg herstelt bij Grizzlies

Tilburg Trappers herstelde zich in Groningen van de nederlaag van vrijdag tegen Eindhoven. Chris St. Jacques had twee goals en twee assists in een 2-7 overwinning voor de Brabantse ploeg.

Grizzlies-coach Sergei Yashin moet het voorlopig doen met vier imports, een duidelijke stap terug ten opzichte van vorig jaar. ‘Ik heb nu minder goede spelers dan vorig jaar. We moeten hopen dat er een overeenkomst komt met een sponsor zodat we de ploeg nog kunnen versterken. Maar om een goede sponsor te vinden, moeten we wedstrijden winnen', aldus de gouden medaillewinnaar met de Russische ijshockeyploeg.

Op vrijdag deden de Groningers het prima. Het spel van Nijmegen werd een groot deel van de wedstrijd ontregeld en de ploeg kwam weg met een 4-1 nederlaag. Tegen Tilburg deed de ploeg het zeker in de eerste periode ook nog goed, maar kon uiteindelijk een ruime nederlaag niet voorkomen.

Trappers kwam al in de tweede minuut op voorsprong via Chris St. Jacques. Tien minuten later was het de beurt aan verdediger Kory Scoran om de voorsprong te verdubbelen. De eerste competitietreffer in het shirt van Tilburg voor de verdediger uit Winnipeg in de Canadese provincie Manitoba.

Peter Cartwright is voorlopig de meest prominente aanwinst voor Groningen. De Canadees is handig met de puck aan de stick en heeft een goede versnelling. Een minuut na de tweede Tilburgse treffer wist hij het net te vinden op aangeven van Zahir Hup. De vreugde was echter maar van korte duur. Peter van Biezen herstelde de marge een halve minuut later weer, waarna Blake Pronk op aangeven van Cartwright nog een keer de spanning terugbracht.

Daarna gooide Trappers echter het slot op de deur. Chris St. Jacques maakte er kort voor het eerste rustsignaal 2-4 van, Casey Vanschagen was de enige doelpuntenmaker in de tweede periode, terwijl Peter van Biezen, goed voor twee goals en een assist en Richie van Hulten voor de slagroom op de taart zorgden,