Trappers bergin 0809

21 februari 200900:00

Tilburg, Hijs openen met winst

De twee beste ploegen van de reguliere competitie zijn de kwartfinales begonnen met winst in eigen huis. Tilburg Trappers had geen enkel probleem met buurman Eindhoven en won met 8-3. Hijs Den Haag was in de Uithof met 2-0 te sterk voor Amstel Tijgers.

Tilburg Trappers - Eindhoven Kemphanen

De spanningen waren de laatste weken opgelopen tussen beide ploegen nadat enkele Tilburgse spelers in Eindhovense dienst kozen voor een langer verblijf in de Lichtstad. Spanning was er niet gedurende de wedstrijd in Stappegoor dat met 2000 toeschouwers weer vol zat. Eindhoven kon het patroon van de rest van het seizoen niet doorbreken in de onderlinge resultaten tegen Tilburg en verloor kansloos met 8-3. Wel zag de Tilburgse aanhang de terugkeer van de beste speler uit de Eredivisie van de afgelopen jaren. Doug Stienstra bekroonde zijn rentree met een doelpunt. De oud-international speelde in de derde aanvalslijn met Casey Vanschagen en Ritchie van Hulten.

De Brabantse derby begon al meteen met een paar doelpunten. In de tweede minuut opende Stanislav Nazarov de score voor Tilburg maar Eindhoven kwam binnen een minuut via Dominik Rozman alweer op gelijke hoogte. De 1-1 gelijke stand bleef een tijd staan tot de vijftiende minuut. Tony Bergin liet weer zijn waarde voor Trappers zien door de 2-1 binnen te schieten. De verdediger die al het hele seizoen te kampen heeft met blessureleed werd in Tilburg verkozen tot man van de wedstrijd. De andere uitblinker Lance Monych verdubbelde nog de marge in de eerste periode.

Aan het begin van de tweede periode leek Eindhoven nog terug te komen. De tweede treffer van Rozman bracht de stand terug naar 3-2 maar daarna was het over met de Kemphanen. Via wederom Tony Bergin en twee doelpunten van Taggart Desmet liep de regerend kampioen uit naar 6-2. De derde periode was daarom ook voor spek en bonen en bracht als bijzonder feit nog de treffer van Doug Stienstra. Twaalf seconden voor tijd bepaalde Stienstra de eindstand op 8-3.

Morgenavond kan Eindhoven in eigen huis proberen het seizoen nog met minimaal een wedstrijd te verlengen. De ontmoeting in Eindhoven begint om 20.45 uur. Kaartjes voor deze wedstrijd zijn te bestellen via de ticketshop van ijshockey.com: http://www.ijshockey.com/200809/tickets.asp.

Hijs Den Haag - Amstel Tijgers

De ontmoeting tussen Den Haag en Amsterdam was een stuk spannender. Jan Münster en zijn verdediging bleken weer solide maar de Amsterdamse aanval kon voormalig Tijger Tim Knudsen niet passeren.

Na vier minuten mochten de Haagse supporters al juichen. John Hecimovic opende de score tijdens de eerste Haagse powerplay. Overigens waren de fans van powerplay op hun plek in de Uithof. Roger van de Waarden deelde maar liefst 64 strafminuten uit. Gelukkig voor de Hagenezen liep de Amsterdamse powerplay vanavond stroef. Zeven powerplays waren niet aan de ploeg van Ron Berteling besteed.

Halverwege de tweede periode viel de tweede en laatste Haagse treffer. De lange Tsjech Jan Bohac schoot op aangeven van Hecimovic en Duncan Dalmao zijn ploeg op 2-0. Amsterdam kwam in het restant van de wedstrijd een aantal keren dichtbij de aansluitingstreffer maar Knudsen hield zijn doel schoon.

Morgenavond is de tweede wedstrijd in de Amsterdamse Jaap Edenhal. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen op de website van SBS6. De zender is met maar liefst zeven camera's aanwezig in de hoofdstad. De tweede wedstrijd begint al om 18.00 uur.