29 oktober 200700:00

Door [email protected]

Tilburg simpel langs Devils

Koploper Tilburg had zondag in eigen huis weinig moeite met hekkensluiter Nijmegen. Mike Lalonde had een goal en drie assists in de 6-0 overwinning.

Goalie Paulo Colaiacovo maakte zijn debuut in Stappegoor en trakteerde de fans direct op een shutout. De Canadees werd afgelopen week aangetrokken en won zijn eerste duel zaterdag in Amsterdam ook al.

Brendan Bernakevitch opende de score voor Tilburg in de twaalfde minuur. De Canadees wist een gemiste inzet van Lalonde alsnog achter Casper Swart te duwen. Ex-Nijmegenaar Bob Teunissen stond enkele minuten later aan de basis van de 2-0. Zijn pass werd door Simon de Wit feilloos in het net gewerkt.

Halverwege de wedstrijd vergrootte Daryl Bat de marge verder. Iets meer dan twee minuten later maakte jongeling Jeroen van den Broek met een goed geplaatst slapshot 4-0 van.

Trappers leek het daarna wel best te vinden. Brendan Bernakevitch, zijn 11e treffer in acht wedstrijden, en Doug Stienstra bepaalden de eindscore op 6-0. Wesley Hendriks en Casey Vanschagen kregen het in de slotfase nog met elkaar aan de stok. Beide kemphanen konden met een game misconduct de douche opzoeken.

Tilburg blijft ongeslagen aan kop in de bekercompetitie, terwijl Nijmegen de rode lantaarn niet uit handen geeft.