17 november 200300:00

Door [email protected]

Tilburg toont karakter

Een penaltyshot en een short-handed goal vormden zondagavond de basis van een 0-4 overwinning van Tilburg Trappers in Geleen. Met deze zege ontloopt Trappers het sterke Amsterdam in de halve finales om de beker.

In twee wedstrijden konden Eaters en Trappers dit weekend hun eindklassering bepalen. Na de knappe uitoverwinning van vrijdagavond in Tilburg had Eaters Geleen de beste kaarten in handen om op de derde plek de bekercompetitie af te sluiten.Het was echter Tilburg dat de eerste klap uitdeelde. De alerte kon een rebound van Eaters goalie al na vijf minuten in het net werken voor de 0-1. Hiermee lag de druk al snel op de schouders van de thuisploeg.Vroeg in de tweede periode kreeg de kans om de marge te vergroten voor Tilburg. Scheidsrechter De Brabander kende de Trapper een penaltyshot toe, die de Canadese import niet onbenut liet. Met een fraaie beweging omspeelde hij Steijlen, om de puck vervolgens in het open net te tillen. gooide de wedstrijd nog in de tweede periode definitief op slot. Tijdens een powerplay van Geleen wist de Nederlands-Canadees de Geleense verdediging te verschalken en zette de 0-3 op het bord. Een paar minuten later bepaalde diezelfde Van Schagen met zijn tweede goal van de avond de uiteindelijke eindstand. Daarmee staat het totaal van de jonge forward dit weekend op vier goals in twee wedstrijden.Op basis van het onderlinge doelsaldo sluit de ploeg van de bekercompetitie als hekkensluiter af. Hierdoor zijn de indelingen voor de halve finale om de beker ook definitief bekend. Op zaterdag 3 januari treedt Amsterdam Bulldogs in de middag aan tegen Eaters Geleen. Later op die dag bindt Heerenveen Flyers de strijd aan met Tilburg Trappers voor een plek in de finale op zondag.