29 juni 200900:00

Door Remco

Tilburg vervangt Mark Adamek

Tilburg Trappers heeft noodgedwongen Kory Scoran vastgelegd voor het komende seizoen. Scoran vervangt de eerder aangetrokken Mark Adamek die wegens familieomstandigheden niet naar Nederland kan afreizen.

Adamek heeft zijn eerste Europese avontuur moeten afzeggen wegens een ernstige ziekte van zijn kind. Dit meldt de website van Trappers. Adamek speelde de afgelopen drie seizoen en bij Stockton Thunder in de ECHL en was daar onder andere ploeggenoot van ex-Trapper Mike Lalonde. Door de ziekte van zijn kind zal Adamek in Noord-Amerika zijn carrière voortzetten.

Tilburg heeft direct al de vervanger voor Adamek in huis gehaald. Mede op voorspraak van de Tilburgse coach Mark Pederson zal Kory Scoran de selectie van Tilburg versterken. Scoran speelde de afgelopen vier seizoen voor Idaho Steelheads in de ECHL. De 27-jarige verdediger uit Winnipeg, Manitoba kwam in die vier seizoenen tot 15 doelpunten, 71 assists en 171 strafminuten. Bij Idaho was Scoran onder andere teamgenoot van Mark Adamek en voormalig Trapper Taggart Desmet.

Voordat Scoran bij Idaho begon aan zijn professionele carriere, speelde de 1.91 meter lange verdediger vier seizoen voor Lake Superior State University dat uitkomt op het hoogste niveau van de NCAA. Voor Lake Superior speelde Scoran 140 wedstrijden en wist 15 treffers en 25 assists te noteren.

Op de website van Tilburg Trappers meldt de club dat Scoran ook aanbiedingen had vanuit de Duitse Tweede Bundesliga. De Canadees koos echter voor een verblijf in Brabant.

Scoran is tot nu toe de vierde nieuweling in de selectie van Mark Pederson. Eerder kwamen de Japanse goalie Yutaka Fukufuji en de aanvaller Brian McGarry. Robbert Marcelis keerde terug in Tilburg na een seizoen bij buurman Eindhoven te hebben gespeeld.