Trappers joly skate 1112

31 december 201100:25

Tilburg voorkomt Friese comeback

Tilburg Trappers heeft 2011 afgesloten met een thuisoverwinning op Friesland Flyers. In een matige maar wel vermakelijke pot won Tilburg met 6-4. Raphael Joly en Joey Sides wisten beiden tweemaal te scoren.

Na veertig minuten ijshockey gaven nog maar weinig mensen in Stappegoor een cent voor de kansen van Friesland Flyers. Trappers leidde op dat moment met 5-1 en Heerenveen wist in de tweede periode niet te scoren tijdens vijf minuten powerplay. Maar liefst tweeënhalve minuut stonden er twee Flyers meer op het ijs.

De bezoekers uit Friesland begonnen ook erg matig aan de wedstrijd. Tilburg daarentegen speelde niet briljant maar startte met veel pit en agressie. Dat leverde na vier minuten al de openingstreffer op. Raphael Joly zorgde voor het uitstekende voorbereidende werk, waarna Pippo Limnell Finocchiaro hoefde de puck alleen maar in het doel te schuiven.

Tilburg kon daarna het overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Pas in de 19e minuut verdubbelde Jay Latulippe de voorsprong na amateuristisch uitverdedigen aan de kant van Friesland. De goal van Latulippe viel net in een fase dat Flyers de eerste kansen kreeg tijdens de eerste powerplay voor de gasten.

Aan het begin van de tweede periode mocht de ploeg van Justin Bekkering weer beginnen aan een powerplay Andrei Levitin kreeg een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer, maar de Rus faalde in de afwerking. In de daaropvolgende uitbraak wist landgenoot Alexey Loginov er shorthanded 3-0 van te maken.

Daarna leek het gebeurd met Flyers. Er dreigde een afstraffing zoals Friesland die enkele weken geleden meemaakte in Brabant tegen Eindhoven Kemphanen. Via goals van Maarten Brekelmans en Raphael Joly liep Tilburg uit naar een riante 5-0 voorsprong. Joey Sides wist nog iets terug te doen voor Friesland en zette zijn ploeg na 32 minuten op het scorebord. Sides verschalkte Ian Meierdres door een schot van Aaron Wilson van richting te veranderen.

In de laatste helft van de periode liep Tilburg tegen veel straffen aan. Zowel Joly als Peter van Biezen kregen een misconduct van tien minuten. Zoals gezegd wist Friesland niet te profiteren van de powerplays.

Toch begon Friesland in de derde periode aan een onverwachte comeback. Joey Sides, Marcus Pryde en Michael Nason zorgden ervoor dat de spanning volledig terugkeerde in de wedstrijd. Trappers moest dankzij de Friese veerkracht nog onverwacht aan de bak. De ploeg van Theo van Gerwen bracht de marge weer op twee doelpunten tijdens een powerplay. Jay Latulippe vond Raphael Joly met een prima pass. Joly zorgde voor de nodige opluchting op de tribunes en tekende voor de 6-4.

In de laatste minuten liep Flyers tegen een aantal straffen aan. De onderlinge irritaties liepen hoog op na een harde check van de Canadees Yan Turcotte op Jay Latulippe. Turcotte zocht daarna nog ruzie met een aantal tegenstanders. Uiteindelijk stond captain Diederick Hagemeijer op en zocht de confrontatie met Turcotte.

Beide heren trakteerden het publiek op een hele aardige vechtpartij. Het robbertje vechten zou niet misstaan in de LNAH, de keiharde liga waar Turcotte voorheen speelde.

Tilburg sluit door de 6-4 overwinning het jaar af op de derde plaats. Heerenveen volgt op drie punten afstand op de vijfde plek.