Trappers vs hys 050310

6 maart 201000:00

Tilburg weer op gelijke hoogte

Tilburg Trappers heeft de stand in de halve finale tegen Den Haag op gelijke hoogte gebracht. In Stappegoor boekten de Tilburgers een knappe en verdiende 5-2 overwinning.

Anderhalve periode was het een boeiend schouwstuk. Vooral de eerste periode viel er veel te genieten voor 2500 toeschouwers. Tilburg begon zoals verwacht energiek en sterk aan de wedstrijd. Na anderhalve minuut volgde ook al de eerste treffer. Chris St. Jacques mocht vrij aanleggen mede omdat Don Nichols zijn stick had verloren. Met een harde knal verschalkte St. Jacques zijn landgenoot Tim Knudsen: 1-0.

Lang kon Tilburg niet genieten van de voorsprong. Een minuut later bracht Derek Bekar shorthanded Den Haag op 1-1. Dat de Haagse treffer tijdens een Tilburgse powerplay viel, was niet verrassend. Tilburg speelde een goede eerste periode maar de powerplay was erg matig.

In de tiende minuut pakte Tilburg opnieuw de voorsprong. De treffer viel net na het verstrijken van een powerplay toen een schot van Kory Scoran voor de schaatsen van Ritchie van Hulten viel. De 21-jarige Tilburger kon daarna simpel scoren: 2-1. Even later kreeg Daryl Bat de kans om de marge te vergroten. Bat werd op weg naar Knudsen onderuit gehaald door Carl-Johan Johansson en mocht daarna aanleggen voor een penalty shot. De Canadees faalde echter oog in oog met Knudsen.

De bezoekers uit de Hofstad namen het heft in handen in het eerste gedeelte van de tweede periode. Toch kon Hijs weinig uitgespeelde kansen creëren en bleef de ploeg tegen een achterstand aan kijken. Halverwege de periode viel op dat moment tegen de verhouding in de derde Tilburgse treffer. Wederom stond een schot van Kory Scoran aan de basis. Ditmaal kwam de puck terecht bij Casey Vanschagen die ook geen moment twijfelde: 3-1.

Die treffer bleek de nekslag voor Den Haag. Het heilige vuur verdween langzaam uit het Haagse spel hoewel de ploeg via een frommelgoal van Alexander Selivanov nog wel op 3-2 kwam. Vlak voor het einde van de periode bracht Peter van Biezen terecht de marge weer op twee doelpunten.

De laatste periode was geen pretje om naar te kijken. Beide ploegen kregen sporadisch enkele kansen maar de voorsprong van Tilburg kwam werkelijk geen seconde in gevaar. Daryl Bat zorgde zeven minuten voor tijd voor een fraai slotstuk. De Haagse verdediging moest toezien hoe Bat het aanvalsvak in schaatste en daarna de puck bijzonder fraai in de bovenhoek deponeerde. Die 5-2 eindstand bleef op het bord staan.

Morgen staan beide teams weer tegenover elkaar. De Uithof is niet beschikbaar dus daarom moet Hijs uitwijken naar het stadion van buurman Zoetermeer. De ontmoeting in de Silverdome begint om 20.30 uur.