Trappers lalonde3

15 december 200700:00

Tilburg wint in Den Haag

Tilburg Trappers blijft voorlopig ongenaakbaar in de Nederlandse eredivisie. Ditmaal won een gehavend Tilburg met 3-5 in en tegen Den Haag. Mike Lalonde was met drie doelpunten de grote plaaggeest voor Hijs.

Het lijstje met afwezigen bij de Brabanders was indrukwekkend. Doug Stienstra, Casey Vanschagen, Stanislav Nazarov, Daryl Bat, Jeroen van der Broek en Max van Lieshout ontbraken vanwege diverse redenen. Bij de afwezigheid van jeugdinternational Ian Meierdres mocht Marcel den Hartog ditmaal als reservegoalie fungeren. De laatste aanwinst van Tilburg Tony Bergin debuteerde voor de regerend landskampioen.

Ondanks de afwezigheid van Stienstra namen zijn partners van de eerste Tilburgse aanvalslijn moeiteloos het heft weer in handen. Mike Lalonde liet drie treffers noteren en de resterende twee treffers kwamen op naam van Brendan Bernakevitch.

Bernakevitch opende de score al in de eerste minuten van de wedstrijd met Björn Willemse op de strafbank voor Tilburg. Na een kwartier kwam Hijs op gelijke hoogte door een doelpunt van de Tsjech Bohuslav Subr.

In de tweede periode nam Tilburg een 1-3 voorsprong door een tweetal treffers van Mike Lalonde. Wederom Bohuslav Subr hield Hijs in de wedstrijd door aan het einde van de tweede periode de aansluitingstreffer langs Paolo Colaiacovo.

Hijs kwam direct aan het begin van de laatste periode op gelijke hoogte met Tilburg. Marcel Bruinsma schoot op aangeven van John Hecimovic zijn dertiende treffer van het seizoen binnen. Toch mocht het allemaal niet baten voor de thuisploeg. Mike Lalonde maakte zes minuten voor tijd de game-winning goal en in de slotseconden bepaalde Bernakevitch de eindstand op 3-5.