WK Krynica Teamfoto NL

14 juni 201214:10

Door Joep Meijsen

Toernooi Amsterdam officieel bevestigd

Het toptoernooi in de Ziggo Dome op 25 en 26 augustus gaat definitief door. Deelnemende ploegen zijn Oranje, Krefeld Penguine, Kölner Haie en een selectie van Canadezen uit verschillende competities.

Daarnaast komen ook de veteranen van de Detroit Red Wings, met mogelijk spelers als Chris Chelios, Dino Ciccarelli, Chris Osgood en Igor Larionov naar Amsterdam. Zij zullen op beide dagen van het toernooi een wedstrijd spelen tegen oud-internationals van Nederland met onder meer Ron Berteling, Tommie Hartogs, Theo van Gerwen, John Versteeg en Tonny Collard.

Sponsor van het toernooi is kaasfabrikant Eru, dat al langer actief is. Ziggo Dome biedt ruimte aan zo’n tienduizend toeschouwers. Geprobeerd wordt er een spektakel van te maken op het ijs en daarbuiten. Zo zullen onder meer cheerleaders aanwezig zijn om de sfeer te verhogen. Team Canada zal worden gecoacht door voormalig NHL-ster Keith Primeau. Een van de spelers die voor dit team zal uitkomen is Kyle Quincey van de Detroit Red Wings, die ook ijshockeyclinics gaat verzorgen.

De mobiele ijsbaan in de hal zal worden aangelegd door het bedrijf Ice World. In het toernooi zullen op zaterdag twee halve finales worden gespeeld, waarna op zondag wedstrijden zullen worden gespeeld om de eerste en de derde plaats. Voor Krefeld en Keulen maakt het toernooi deel uit van de voorbereiding op het nieuwe seizoen dat ruim twee weken later van start gaat. Oranje bereidt zich door middel van het toernooi voor op de Olympische Kwalificatie in Boedapest. Een week eerder speelt Nederland al een oefenpot in Iserlohn tegen de Roosters, die ook uitkomen in de DEL.

Een dagkaart voor het evenement begint vanaf 49,95 euro. Kaarten kunnen via de website van het toernooi besteld worden of worden gekocht via de ticketservice bij iedere Primera-vestiging.