Trappers Selb Oberliga duel voor doel 06 04 2017

7 april 201708:17

Door Joep Meijsen

Trappers bereikt halve finale

Tilburg Trappers heeft donderdagavond voor het tweede jaar op rij de halve finale van het kampioenschap in de Oberliga bereikt. In eigen huis won de regerende kampioen met 7-2 van Selb, waardoor de serie met 3-1 in het voordeel van de Nederlandse formatie werd beslist.

Tot twee keer toe kwam Selb nog langszij, maar vanaf de slotfase van de tweede periode nam Tilburg het initiatief ferm in handen en met vier goals in de slotperiode werd het een overtuigende overwinning. Shane McColgan had een goal en twee assists, Ivy van den Heuvel scoorde twee keer, Levi Houkes en Justin Larson hadden ieder een goal en een assist, terwijl ook Mickey Bastings en Mitch Bruijsten het net achter Sebastian Stafniszin wisten te vinden. Ian Meierdres maakte 34 saves, maar moest goals van Landon Gare en Christopher Schadewaldt toestaan.

Trappers verloor het eerste duel in de serie, maar maakte dat daarna goed met drie overwinningen op rij, waaronder de uitwinst eerder deze week in Selb. Drie van de vier halve finalisten zijn nu bekend. Eerder al plaatsten Tölzer Löwen en Essen Moskitos zich voor de halve finales. Alleen in de serie tussen ERC Bulls Sonthofen en Füchse Duisburg wordt nog gespeeld. De ploeg uit de Oberliga Süd staat daarin op een 2-1 voorsprong. Vanavond om 20.00 uur staan die beide teams weer tegenover elkaar.

Tilburg kwam voor 2450 toeschouwers in eigen huis al na enkele minuten spelen op voorsprong via Mitch Bruijsten. Selb maakte in de openingsminuut van de tweede doorgang gelijk, alvorens Mickey Bastings de Nederlandse ploeg halverwege de ontmoeting opnieuw op voorsprong bracht. Selber Wölfe kwam nog één keer terug in de wedstrijd, maar liep kort daarna tegen twee straffen aan. In de dubbele powerplay zorgde Justin Larson voor wat uiteindelijk het winnende doelpunt in de serie zou worden.

In de slotperiode droegen Levi Houkes, Shane McColgan en in de slotfase twee keer Ivy van den Heuvel nog bij aan de feestvreugde in Stappegoor. Wie de tegenstander in de halve finales wordt, is nog niet duidelijk.

Trappers Selb Oberliga duel voor doel 06 04 2017