18 maart 200700:00

Door Joep Meijsen

Trappers dichterbij de titel

Tilburg Trappers zette een reuzensprong in de richting van de landstitel door na penaltyshots ook de tweede wedstrijd in de best-of-five-serie tegen Heerenveen te winnen. In de penaltyserie wist alleen Jeff Paul doel te treffen.

Het was een zwaarbevochten wedstrijd, met twee teams die het met volle inzet tegen elkaar opnamen. Het leverde een wedstrijd op waarin Trappers en Flyers elkaar vrijwel de hele wedstrijd in evenwicht hielden en waarin het uiteindelijk de penaltyshots waren die de beslissing moesten brengen.

'Ik ben trots op mijn jongens. Ze hebben vandaag alles gegeven wat ze hadden. Vooral Andrey Levitin heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld. Het komt uiteindelijk uit op penaltyshots en dat is een loterij. We gaan echter nog altijd vol goede moed naar Tilburg zondag. De ploeg is niet aangeslagen door deze nederlaag', zei Flyers-coach Alexander Andjelic na de wedstrijd.

Zijn collega Larry Suarez was begrijpelijkerwijs opgelucht. 'Het was een harde, maar faire wedstrijd die enorm gelijk opging. Beide keepers hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld en nu hebben wij de kans het op zondag af te maken. Heerenveen heeft echter een uitstekende ploeg, dus het zal niet makkelijk worden.'

Caseyko.jpg

Foto: Groenewold Reclamebureau

Opvallend moment in de wedstrijd was een faire check van Jacco Landman op Trappers-aanvaller Casey Vanschagen. Die kwam ongelukkig terecht tegen de boarding en bleef daarna minutenlang roerloos op het ijs liggen. Hij kwam niet meer terug op het ijs. Lange tijd werd gevreesd voor een ernstige blessure, maar na afloop van de wedstrijd liep de international weer gewoon rond. Hij kon zich echter niets meer van het incident herinneren en zal zondag naar alle waarschijnlijkheid niet in actie komen in Tilburg.

Flyers had het beste van de openingsfase, maar Tilburg kwam als eerste tot scoren. In de eerste de beste powerplay van Trappers sloeg Peter van Biezen toe door een prima pass voorlangs van Casey Vanschagen achter doelman Shields te prikken.

Dit was het begin van een offensiefje van Tilburg, waardoor de ploeg van Larry Suarez een paar goede kansen kreeg om verder afstand te nemen. De treffer viel echter aan de andere kant. Dave Bonk mocht naar de strafbank en Brian Ballman stond op de juiste plek toen een schot van Justin Bekkering als een rebound voor zijn stick viel.

IMG_1068.jpg

Foto: Groenewold Reclamebureau

Flyers kwam in de tweede doorgang op voorsprong. Een schot van Casey Bartzen ketste af op de defensie van Tilburg, maar Hans Kroon reageerde alert. De puck kwam direct terug het doel uit, wat zorgde voor wat twijfels bij het publiek, maar toen scheidsrechter Van Baast zijn arm strekte barstte het feest los in het goedgevulde Thialf-stadion.

Ook dit keer hield de voorsprong niet lang stand. Dave Bonk verzorgde de perfecte pass op de stick van Simon de Wit, die met een one-timer in de bovenhoek het evenwicht in de wedstrijd herstelde. Ondanks veel powerplays voor de beide teams, inclusief ieder zo'n beetje een minuut met vijf tegen drie, bleef die stand staan tot het einde van de wedstrijd.

Penalties moesten dus de beslissing brengen. De eerste series werden gestopt door de beide goalies, maar uiteindelijk wist Jeff Paul met een weinig subtiel, maar wel effectief direct schot wel doel te treffen. Daarmee brengt hij Tilburg tot op de rand van de landstitel. Eén zege in de komende drie wedstrijden is voldoende. Zondag om 14.00 uur gaat het verder in Tilburg. De kampioensbeker is daarbij in ieder geval aanwezig in Stappegoor.