Trappers monych close2 0809

1 februari 200900:00

Trappers en Eaters winnen

Tilburg Trappers en Geleen Eaters deden wat ze moesten doen op zondagavond, winnen van lager genoteerde tegenstanders. Trappers wist te winnen in Amsterdam, terwijl Eaters thuis te sterk bleek voor Utrecht Dragons.

Amstel Tijgers - Tilburg Trappers

Amstel Tijgers blijft redelijk ijshockey spelen zonder daarvoor al te zeer beloond te worden. Ook tegen Tilburg Trappers deed de ploeg het lange tijd prima, maar moest uiteindelijk in de laatste tien minuten toch een geflatteerde 3-7 nederlaag toestaan. Lance Monych had twee goals en drie assists, terwijl Matt Smith voor twee goals en twee assists tekende.

Tilburg houdt door de zege een goed uitzicht op de eerste plaats van de ranglijst. In midweek wacht de ploeg een wedstrijd thuis tegen Utrecht, terwijl voor vrijdagavond de topper tegen Den Haag op het programma staat, waar nu het einde van de competitie nadert, wellicht voor een belangrijk deel wordt bepaald wie er als nummer Ă©Ă©n richting de play-offs gaat. Opvallend genoeg is de kans langzamerhand wel aanwezig dat juist die ploeg het in de eerste ronde mag opnemen tegen Amsterdam.

Amstel Tijgers had het beste van het spel in de eerste periode. Dit resulteerde in de openingstreffer na zo'n dertien minuten spelen via de stick van de nieuwe Zweed Andreas Melin. Zijn eerste goal in Nederlandse dienst. Lang kon zijn team echter niet nagenieten. Binnen een minuut was het alweer gelijk via Peter van Biezen.

Een heel goede wedstrijd was het niet in de Jaap Edenhal, maar het thuispubliek mocht toch geruime tijd denken aan een stuntje. Zeker toen vroeg in de tweede periode Kristjan Jefkins Amsterdam voor de tweede keer op voorsprong bracht. Trappers blijft echter een gevaarlijke ploeg, die maar weinig kansen nodig heeft om te scoren. In de slotfase van de tweede periode en de openingsfase van de derde greep het team van Larry Suarez het initiatief en gaf dat niet meer weg.

Eerst zette Mark Donders zijn ploeg op gelijke hoogte, waarna Matt Smith in de slotminuut van de middenperiode Trappers voor het eerst op voorsprong bracht. Kort na de hervatting was het Lance Monych die de voorsprong uitbreidde. Craig Sanders bracht Amstel Tijgers nog een laatste keer terug in de wedstrijd, maar in de laatste tien minuten liep Tilburg alsnog uit naar een grote zege. Taggart Desmet, Matt Smith en Lance Monych namen ieder een goal voor hun rekening.

Geleen Eaters - Utrecht Dragons

Eaters Geleen boekte een regelmatige zege op Utrecht en bestendigde daarmee de derde plaats op de ranglijst. Utrecht verspeelde met het verlies de laatste kans op het halen van de play-offs en kan aan volgend seizoen gaan denken. Jake Brenk had twee goals voor het team van Uli Egen, terwijl Boris Varga vroeg in de derde periode de shutout van Benjamin Finkenrath verpeste.

Toch hield Utrecht heel behoorlijk stand, pas in de slotfase kon Eaters uitlopen naar een grote overwinning. Doelman Matthew Ezzy toonde wederom aan een goede versterking te zijn, al komt Utrecht dit seizoen gewoon vuurkracht tekort om het de andere ploegen zestig minuten lang moeilijk te maken. De beperkte selectie zorgt er toch vaak voor dat de ploeg in de slotperiode veel tegengoals moet incasseren.

Lance Herauf scoorde de enige goal in de eerste periode, terwijl de openingsminuut van de tweede doorgang via Jake Brenk en Steve Farrer twee treffers opleverde. Vervolgens liep de ploeg via nogmaals Brenk, Evan Shaw en Casey Bartzen uit naar de eindstand van 6-1. Eaters mag vrijdag naar Nijmegen voor een direct duel om de derde plaats vast te leggen, terwijl Utrecht dinsdag op expeditie mag naar Tilburg.